Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2015. Szeptember 20. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Illegális bevándorlás - Szlovénia nem tartja korrektnek Horvátország eljárását

Illegális bevándorlás - Szlovénia nem tartja korrektnek Horvátország eljárását

Szlovénia nem tartja korrektnek a horvát kormánynak a migrációs válság kezelésére tett lépését - mondta Miro Cerar szlovén miniszterelnök szombaton a brezicai befogadóállomáson tartott sajtótájékoztatóján.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök kijelentette, hogy elvesztették az irányítást a dolgok felett, és tranzitfolyosót nyitnak a migránsok továbbhaladásának biztosítására Szlovénia és Magyarország felé - mondta a szlovén miniszterelnök, aki telefonon beszélt pénteken Milanoviccal.

Miro Cerar szerint ez nem volt korrekt lépés a horvát kormány részéről, amely nem tesz eleget uniós kötelezettségeinek.

Újságírói kérdésre, hogy a szlovén kormány megegyezett-e a horvátokkal valaha arról, hogy folyosót nyitnak a nyugat felé tartó menekülteknek, a szlovén miniszterelnök azt mondta: soha nem beszéltek ilyenről.

Szlovénia közleményben cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint paprika sprayt fújtak volna a rendőrök a migránsokra. Egyetlen ember ellen vetett be ilyen eszközt egy rendőr a rigoncei határátkelőnél, aki egy nagyobb csoporttal együtt át akarta törni a rendőrségi kordont.

A csoport egyre agresszívebbé vált, és botokkal, valamint műanyag üvegekkel dobálták meg a rendfenntartókat. Egy tüntető agresszíven a földre lökött egy rendőrtisztet, aki önvédelemből használta a sprayt - áll a közleményben.

A legutóbbi adatok szerint Szlovéniába több mint 1500 illegális bevándorló érkezett, főleg Szíriából és Afganisztánból.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 17:03, kedd | Külföld

Univerzális űrhajót fejleszt ki a Roszkoszmosz az új űrállomás számára

Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás számára, amely űrhajósok és rakomány szállítására is egyaránt képes lesz

2021. November 30. 14:00, kedd | Külföld

Egymilliárd adag vakcinát ajánlott fel Afrikának Kína

Kína egymilliárd adag koronavírus elleni vakcinát ajánlott fel Afrikának a járvány elleni küzdelemhez

2021. November 30. 12:00, kedd | Külföld

Hatról kilenc hónapra emelték a Pfizer-vakcina lejárati idejét

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szeptemberben hat hónapról kilenc hónapra módosította a Pfizer vakcinájának lejárati idejét - közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) az MTI-vel hétfőn.

2021. November 30. 09:01, kedd | Külföld

Bizonyíthatóan megjelent az omikron Csehországban is

Egyre súlyosbodik a koronavírus-járvány Csehországban, a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették az új vírusmutáció, az omikron megjelenését is