Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Április 12. 15:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV nyomozóit a rendőrség értesítette arról, hogy egy budapesti ingatlanban illegális cigarettagyárra bukkantak - írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint a járőrök és nyomozók a helyszínen a gyártáshoz, csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak: több mint 100 ezer cigarettahüvelyt, több száz kiló vágott dohányt, csomagolófóliát, fóliázógépet, kompresszorokat és töltőgépeket, valamint több mint 270 ezer szál, adójegy nélküli cigarettát is.

A NAV munkatársai ezután átkutatták a cigarettagyárban lebukott férfi autóját, valamint egy hozzá köthető másik ingatlant is, ahonnan további több ezer szál cigaretta, illetve a gyártási kellékek beszerzéséről szóló számlák kerültek elő.

Az akció során csaknem 36 millió forint értékű dohányterméket foglaltak le, a költségvetésnek okozott kár meghaladja a 25 millió forintot.

A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte, hogy az ügyben négy helyszínen - Pest megyében, valamint Budapest XIV. és XVIII. kerületében - végeztek kutatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.