Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 11. 12:05, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Illegális teknősöket találtak egy furgonban a zalai pénzügyőrök

Illegális teknősöket találtak egy furgonban a zalai pénzügyőrök

Engedély nélkül szállított mór teknősöket találtak a zalai pénzügyőrök egy román furgonban az M70-es autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Joó Hilda sajtó főreferens közlése szerint a pénzügyőrök az M70-es autópályán ellenőrizték a román rendszámú furgont, amelynek utasterében találtak rá két mór teknősre, amelyeket papírdobozban szállítottak.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakértőjének véleménye alapján a vadon élő, de Magyarországon nem honos teknősök behozatalához és szállításához a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó egyezmény (CITES) alapján engedély szükséges. A sofőrnek ilyen engedélye nem volt, ezért a NAV munkatársai a sofőrt és a védett állatokat is átadták a rendőrségnek.

Az eset miatt természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.