Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 06. 21:40, hétfő | PR
Forrás: 24/7

Illik vagy nem illik?

Illik vagy nem illik?

Női ujjatlan felső.

A női ujjatlan felső a nyári ruhatár alapdarabja, de a többi évszakban is bármikor felvehetjük egy vékony kardigán, vagy éppen egy vastag kötött pulcsi alá. Annak ellenére, hogy ennyire elterjedt ruhadarabról beszélünk, vannak olyan helyszínek és események, ahol nem illik megjelenni egy ujjatlan pólóban. Segítünk eligazodni a szabályok között!

Templomi protokoll

Keresztelő, esküvő, mise, külföldi látogatás... és még számos alkalommal léphetünk be a templom ajtaján. Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen öltözetben illik megjelenni ezen a helyen. Érdemes tudni, hogy a férfi és a női ruházatnak is meg kell felelnie egyfajta protokollnak, miszerint nem viselhetünk ujjatlan felsőt, a nadrág vagy a szoknya nem érhet a térd fölé, tehát a vállat és a térdet is takarni kell.

Legegyszerűbb megoldás, ha a női ujjatlan felső fölé egy vékony inget, kardigánt vagy egy kendőt terítünk, amely fedi vállunkat. Szerencsére, ha külföldi nyaraláson veszünk részt, sokszor biztosítanak számunkra olyan kendőket, amellyel eltakarhatjuk testrészeinket, így nem kell a nagy nyári hőségben rétegesen, a kényelmesebbnél hosszabb ruhákban kirándulni, várost látogatni.

Mi a helyzet az üzleti világgal?

A férfiak esetében az üzleti dresszkód sokkal szigorúbb, mint a nőknél. Habár, a testszínű harisnya és a fedett lábbeli szinte minden üzleti terepen kötelező, a szoknyák hosszában és a felső fazonjában látunk némi engedményt. A szoknya két ujjnyival a térd fölé érhet, míg a felsőrésznél ugyan kerülni kell a spagetti pántos női ujjatlan felsőt, de a csipkével szegélyezett női pólók, elegáns rövid ujjú blúzok a legtöbb esetben elfogadottak.

Ide bátran felveheted a női ujjatlan felsőd!

Ha lazább az öltözködési szabály a munkahelyeden, akkor bátran viselhetsz női ujjatlan felsőt. Ilyenkor azonban érdemes odafigyelni arra, hogy ne a sportosabb változat mellett dönts, hanem egy elegánsabb fazont ölts magadra.

Kétség sem fér hozzá, hogy bulizni, fesztiválokra, vagy csak hétköznap az utcán sétálgatva is helytáll az ujjatlan felső. Szerencsénkre színekben, mintában, fazonban számos darab közül válogathatunk. Szoknyához és farmer rövidnadrághoz is kiválóan passzolnak ezek a darabok, így változatosan öltözhetsz fel nyáron, bárhová is mész.

Összegzés

A női ujjatlan felső az egyik legkényelmesebb ruhadarab a nyári meleg napokon, azonban sajnos nem viselhetjük mindenhova. Mindig figyelj arra, hogy a protokollnak megfelelően öltözködj, olyan darabokat válassz az üzletekben vagy online vásárlás során, amely nem fog kihasználatlanság miatt a szekrényed legmélyén pihenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?