Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 25. 09:26, szerda | PR
Forrás: (x)

Imádnivaló gyerekszoba: ötletek, amikkel feldobhatod a kis lurkód kuckóját

Imádnivaló gyerekszoba: ötletek, amikkel feldobhatod a kis lurkód kuckóját

Habár egy párhónapos gyermek még nem igazán tudja értékelni a szép babaszobát, egy 1-2 éves már nagyon is igényli, hogy kis kuckója olyan legyen, amiben jól érzi magát.

Legyen szó a kedvenc színéről vagy mesehőséről, egy idő után felmerül benne az igény, hogy viszontlássa azokat saját kisszobájában. De nem csak kedvenc figuráival teheted mesésebbé a szobáját. Máris mutatunk néhány tippet, amivel feldobhatod.

A legfőbb bútordarab, az ágyikó

Sok csemete nem szeretek éjszaka egyedül aludni, de legalább is kislámpát kapcsolnunk kell nekik, és ez teljesen rendben van pici korban. Nagy szerepet játszhat ebben a kiságya is. Ráér hagyományos kinézetű ágyban aludni felnőtt korában, addig pedig megérdemel egy aranyos kialakítású gyerekágyat. Az AMI bútorok webshopon például házikó alakú gyerekágyak érhetők el, amik máris kuckósabbá teszik az egész szobát. A gyerkőc pedig biztosan sokkal szívesebben alszik egy ilyenben, mint egy sima, uncsi kinézetű ágyban.

Falmatrica? Naná!

Néhány évente ígyis-úgyis kötelező egy tisztasági festés, addig is miért ne lehetnének csodás minták és figurák a falon? Ha már elég nagy a gyerkőc, hogy meg tudja mondani, melyik mesehőseit látná szívesen a falon, kérdezük meg bátran, hiszen neki kell, hogy tetsszen. Ha viszont nem szeretnénk konkrét mesefigurát, helyette választhatunk dekoratív, mesés mintákat. Szerezzünk ötleteket a netről és varázsoljunk igazi kis varázsbirodalmat gyerkőcünk számára.

Extra tipp: Ha szeretnénk minél későbbre kihúzni az átfestést, válasszunk nemsemleges színeket, így később, amikor már nagyobb lesz, nem érzi majd túl babásnak a szobáját.

Tárolók, tárolók és tárolók

Ami elengedhetetlen minden gyerek szobájában azok a tárolók. Dobozok, fiókok, polcok stb. Egy gyerek imád szétpakolni, össze már kevésbé, de ezzel nincs is semmi gond…amíg megfelelő tárolók vannak a szobájában. Vegyük például a kisfiúk kisautóit. Remekül tárolhatók ömlesztve egy fiókban, de akár sorba rendezve egy polcon is. Lényeg, hogy legyen meg a helyük, ahova rendrakásnál kerülnek. Ugyanígy a kislányok babáinak is tervezzük meg a helyet. Befekszenek egy nagyobb dobozba, vagy felsorakoznak egy polcon ülve?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?