Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 09. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Intézze kényelmesen adóügyeit az Ügyfélkapuval

Intézze kényelmesen adóügyeit az Ügyfélkapuval

Tavaly a Nyugat-dunántúli régióban 434 ezer magánszemélyből több mint 76 ezren küldték be egyetlen gombnyomással, elektronikusan személyi jövedelemadó-bevallásukat.

Ha valaki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, sok más mellett adóügyeit is kényelmesen intézheti.

Az Ügyfélkapun keresztül egyedileg azonosított módon, biztonságosan lehet kapcsolatba lépni az elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó közigazgatási szervekkel és közintézményekkel. Az Ügyfélkapu a Kormányzati Portálon keresztül érhető el, igénybevételéhez regisztráció szükséges, mely a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain is néhány perc alatt elvégezhető.

Ügyfélkapu-nyitáshoz nem kell más, csak egy személyazonosításra alkalmas igazolvány (személyi igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány), egy felhasználónév, illetve e-mail cím, ahová majd az első belépéshez szükséges egyszer használatos kód érkezik.

A belépés után számtalan ügyet intézhet az interneten, például beküldheti adóbevallását, lehetősége van saját adófolyószámlájának megtekintésére, lekérdezheti biztosítási jogviszonyát, vagy vállalkozói igazolványt válthat ki.

Tavaly a Nyugat-dunántúli régióban az adózók 18 százaléka küldte be elektronikusan bevallását, és mintegy 61 százaléka, több mint 263 ezer adózó készítette el az internetes nyomtatványkitöltő programmal szja-bevallását és kinyomtatás után papíralapon nyújtotta be. Őket már csak egy lépés – az Ügyfélkapu regisztráció – választja el attól, hogy egyetlen gombnyomással küldhessék el bevallásukat.

2014. május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának a határideje. Nyisson most Ügyfélkaput, hogy a számítógépére letöltött programmal elkészített bevallását otthonról – a postai és adóhivatali ügyfélszolgálati nyitva tartástól függetlenül – egy gombnyomással, elektronikusan elküldhesse.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.