Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 30. 11:19, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Ints búcsút a mozgásszervi fájdalmaknak!

Ints búcsút a mozgásszervi fájdalmaknak!

A mozgásszervi rendellenesség az a fájdalom, amely a csontok melletti izmokat, szalagokat és inakat érinti.

Kialakulásának okai változatosak, az izomszövetek könnyen károsodhatnak a napi használat során, főleg a rendszeres mozgáshiány következtében. A MozgásKlinika küldetése a tünetek enyhítése és végleges megszüntetése, a személyre szabott kezelési terv részeként!

A mozgásszervi panaszok legfőbb okai

Mozgásszervi fájdalmat rengeteg minden okozhat, legyen az túlzott vagy hirtelen mozgás, autóbaleset, esés, törés, húzódás, elmozdulás vagy közvetlen izomütés. A fájdalom egyéb okai közé tartozik a testtartás megerőltetés, az ismétlődő mozgások, a túlzott igénybevétel és a hosszan tartó immobilizáció. A 21-ik században pedig egyre kevesebb az az ember, aki időnként nem kerül ilyen élethelyzetbe. A manuálterápia Győrben olyan kezelést kínál a pácienseknek, amely komoly orvosi beavatkozás és gyógyszerek nélkül gyógyítja meg az egész testet.

Kezdeti tünetek, avagy mikor érdemes felkeresni a mozgásklinikát?

Az ízületi betegségben szenvedők néha az egész testet érintő fájdalomról panaszkodnak, érezve, hogy izmaik megfeszülnek és túlterheltek. Mindehhez néha égető érzés vagy bizsergés is társul. A tünetek személyenként változhatnak, de az erős fájdalom, a fáradtság és az alvászavar biztos jele lehet.

A nem megfelelő testtartás is mozgásszervi fájdalmat, fejfájást, hátfájást, váll-, kar- és ujjfájdalmat okozhat. Az időközönkénti pár perces szünetek és rövid séták segíthetnek eltávolítani a hátfájást és az izomfáradtságot. Mindez viszont csak megelőzés céljából hasznos, ha megjelent a fájdalom, akkor eljött az idő külső segítséget kérni.

Hatékony kezelés, mellékhatások nélkül? – Nálunk lehetséges!

A MozgásKlinika elsődleges célja helyreállítani az ideális mozgást az emberek számára. A manuálterápia során – és nemcsak – a szakképzett terapeuták egyedi kezelési módszereket és gyógyászati eljárásokat alkalmaznak, a szakmai felkészültség mellé pedig empátia és segítőkészség is társul, hogy minden beteg biztonságban érezze magát.

A beteg irányába történő passzív manuálterápiás kezelési módszerrel önmagában is remek eredmény érhető el, viszont ha a terapeuta úgy ítéli meg, hogy hatásosabb lenne gyógytornával kombinálni, akkor az is lehetséges. A kezelések alapját a klinika saját és egyedi MozgásPiramisa határozza meg, helyesen megkezdve a gyógyulási folyamatot. Bármilyen mozgásszervi fájdalmak esetén ezek a technikák hatékonynak bizonyulnak, a gyors gyógyulás érdekében!

Fotó: freepik.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből