Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 05. 06:49, szerda | Sport
Forrás: MTI

Ír-magyar - Dublinban szakadt meg a veretlenségi sorozat

Ír-magyar - Dublinban szakadt meg a veretlenségi sorozat

z Európa-bajnokság jövő heti rajtjára készülő magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az ír csapat vendégeként a Dublinban rendezett keddi barátságos mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai bár végig fölényben futballoztak, a 36. percben váratlanul mégis a hazaiak szereztek vezetést, viszont nem sokkal később Lang Ádám egyenlített. A második félidő hosszabbításában Troy Parrott góljával 14 találkozó után megszakadt a nemzeti együttes veretlenségi sorozata.

A magyarok szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban tartják a kontinensviadal főpróbáját az izraeli csapat ellen.

Barátságos mérkőzés:
Írország-Magyarország 2-1 (1-1)
-------------------------------
Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző, v.: Luis Godinho (portugál)
gólszerzők: Idah (36.), Parrott (92.), illetve Lang (40.)
sárga lap: Coleman (65.), Scales (78.), Szmodics (85.), illetve Szoboszlai (65.), Styles (90.)

Írország:
---------
Kelleher - Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O'Shea - Doherty (O'Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O'Dowda, 62.) - Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics

Magyarország:
-------------
Gulácsi (Dibusz, a szünetben) - Lang (Balogh, 73.), Orbán, Dárdai - Nego (Botka, a szünetben), Schäfer (Styles, 71.), Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., 71.) - Sallai, Szoboszlai - Varga B. (Kleinheisler, 61.)

I. félidő:
----------
36. perc: Smallbone kapott labdát a jobb oldalon, középre adásása teljesen üresen találta Idahot, aki öt méterről a keresztléc alá fejelt (1-0).
40. perc: Szoboszlai előre ívelése felperdült egy ír védőn, majd Orbán az ötös bal oldalához fejelt, ahol Lang érkezett jó ütemben és közelről a kapuba lőtt (1-1).

II. félidő:
-----------
92. perc: egy rossz magyar szöglet után az írek végigvezettek egy kontrát, Parrott egy társával vitte a labdát Dibuszra, végül magára vállalta a befejezést, 14 méteres lövésébe a ferencvárosi kapus csak beleérni tudott (2-1).

A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak az egyaránt áprilisban elhunyt Joe Kinnear és Charlie Hurley emlékére, a két egykori ír válogatott futballistát vastapssal búcsúztatta a közönség.

A kezdést követően nem kellett sokat várni az első magyar helyzetre, mert Sallai jobb oldali elfutása után jól adott középre, azonban Nego rosszul találta el a labdát, így az ír kapus könnyedén védett. A magyarok többet birtokolták a labdát, de általában csak mezőnyben járatták azt. Ennek ellenére Nego másodszor is helyzetbe került, ezúttal Vargától kapott remek passzt, ám hiába próbálkozhatott tisztán 14 méterről, lövése jócskán elkerülte a bal felső sarkot. Az első félidő második felében is a vendégek futballoztak meddő mezőnyfölényben, ebben a periódusban Kerkez került helyzetbe, Kelleher pedig addigi legnagyobb védésével óvta meg a kapuját a góltól. A hazaiak támadójátéka a 36. percig semmiféle veszélyt nem jelentett Gulácsi kapujára, viszont akkor az első kísérletükből betaláltak, mert a magyar védelem teljesen szabadon hagyta Idahot. A szigetországiak öröme azonban nem tartott sokáig, mert a 68. válogatott meccsén - ebből 29. alkalommal sorozatban - szereplő Lang második, címeresmezben elért góljával hamar egyenlített.

A folytatásra mindkét szövetségi kapitány kettős cserével frissítette a csapatát, a játék képe azonban nem változott: a magyarok akarata érvényesült, az írek csak elvétve tudtak támadást vezetni. Ennek nyomán komolyabb feladata is az ír kapusnak volt: Kelleher előbb Sallai jobb alsó sarokba tartó lövését hárította bravúrral, majd Schäfer próbálkozását is védte. Az idő múlásával teljesen meddővé vált a magyarok labdabirtoklási fölénye, a sok cserétől pedig töredezetté vált a játék. Amikor már úgy tűnt, a nemzeti együttesnek ugyanúgy meg kell elégednie a döntetlennel, mint a három évvel ezelőtti Eb-felkészülés alkalmával, akkor jött a keserű pirul. A hazaiak egy elrontott vendégszögletet követően végigrohantak a pályán és eldöntötték a meccset, így magyarok váratlan vereséget szenvedtek az ír fővárosban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 07:44, szerda | Sport

Egymás elleni döntetlennel jutott tovább Anglia és Szlovénia

A mieinket azonban nehéz helyzetbe hozta ez az eredmény.

2024. Június 26. 07:42, szerda | Sport

A lengyelek elleni döntetlennel csoportmásodikak a franciák

2024. Június 26. 07:25, szerda | Sport

Legyőzték a hollandokat, ezzel csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben.

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.