Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 08. 09:50, szerda | Életmód
Forrás: 24/7

Irány Madrid!

Irány Madrid!

Madridba látogatva van egy-két dolog, amit mindenképp látogass és tapasztalj meg!

Egy utazás mindig izgalommal tölt el, ha szeretsz új tájakat, kultúrákat megismerni. Érdemes előre gondolkodnod, hogy egy-egy út alkalmával mit szeretnél majd megnézni az adott városba, és hogy mit nem érdemes kihagynod.

Madrid Spanyolország fővárosa, kiemelkedő gazdasági és politikai szerepe mellett pedig az ország tudományos és kulturális életének középpontja is. Nagyon népszerű város a turisták körében, ha ide utaztok, akár még magyar idegenvezetőbe is bele tudtok botlani.

Madrid egyik leghíresebb látványossága a Royal Palace, vagyis a királyi palota. Érdekessége, hogy kétszer akkora, mint a Buckingham-palota, valamint egy olyan legenda kötődik hozzá, hogy amikor felépült, a király megkérdezte az építészt, hogy tudna-e még ennél is nagyobb és szebb palotát építeni. A építész erre azt válaszolta, természetesen tudna, mire a király állítólag kitépette a nyelvét, és levágatta a karjait, hogy többet ne tudjon ilyet mondani és építeni se tudjon többet.

Egy másik érdekes látnivaló a Monasterio Del Corpus Christi, amit apácák laknak. Az érdekesség azonban az, hogy ezekkel az apácákkal egyáltalán nem lehet találkozni, azonban van egy ajtó az épületen, amin, ha bekopogtatsz, beengednek és ott lehet tőlük sütit vásárolni. Mindezt úgy, hogy nem érintkezel apácákkal, tehát berakod a pénzt egy tálcába, azt behúzzák, majd kiadják a sütit, anélkül, hogy bárkit is látnál. Különleges és titokzatos élmény!

Amikor 1561-ben Madrid főváros lett, nagyon fontos volt a vadászat, éppen ezért a városhoz közel találhattok egy szép zöld területet, a Casa de Campo-t ahová ma már nem vadászni, de sétálni vagy sportolni le lehet menni. Akár egy libegővel is le lehet ereszkedni erre a területre, aminek tavai csak még szebbé és nyugodtabbá varázsolják ezt a városrészt.

Ha Madridot említjük, valószínűleg sokaknak eszébe jut a foci, hiszen a Real Madrid az világ egyik legismertebb focicsapata. A csapat 33 bajnoki címével és 19 kupagyőzelmével a legeredményesebb spanyol csapat a 1xBet bónusz adatai alapján, emellett 13 alkalommal nyerték meg a Bajnokok Ligáját, ami szintén rekord. Madridba érkezve tehát nem érdemes kihagyni a Real Madrid otthonát, a Bernabéu stadiont, ami 85 ezer fő befogadására képes, a Bet365 alternatív link adatai alapján. A stadiontúra folyamán ellátogathattok a stadion legmagasabb pontjára, a VIP-részlegbe, a sajtórészlegre, a trófeákhoz, de még a kispadra is leülhettek. Ha már elmentek a stadionba, akár egy Real Madrid – Atlético Madrid meccset is érdemes megnézni, ahol olyan játékosokat csodálhattok meg élőben, mintSergio Ramos, Luka Modrićvagy Diego Costa.

Madrid tehát számos kincset rejt, érdemes ide felkészülten érkeznetek, és a lehető legtöbb látványosságot megnéznetek, ami az időtökbe belefér.

Címkék: madrid, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.