Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2014. Május 19. 06:00, hétfő | Belföld

Írásbeli szerződés nélküli albérlet – azonnal kitehető az albérlő?

Írásbeli szerződés nélküli albérlet – azonnal kitehető az albérlő?

Írásbeli szerződés nélkül is érvényes egy szóban tett albérleti megállapodás, persze jobb, ha írásba foglalják. Ilyenkor, hogyan alakul például a felmondási idő? Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy nemrégiben ki lett adva egy lakásrész albérletbe, de az albérlővel nem lett kötve szerződés és be se jelentkezett, közben nem rendeltetésszerűen használja az ingatlant.
A főbérlő többszöri felszólítása ellenére sem. Az a kérdésem, hogy felmondhatom-e a szerződést azonnali hatállyal? És köteles vagyok-e albérletet keresni nekik?

Válaszukat előre is köszönöm!

2014. 04. 25.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
A bérleti szerződést nem kötelező írásba foglalni, bár az mindenképpen hasznos, hiszen megkönnyíti az esetleges jogviták rendezését. Ettől függetlenül szóbeli megállapodás alapján, de Önök között létrejött a bérleti szerződés, melynek megszüntetésével kapcsolatban - ellenkező megállapodás hiányában - a jogszabályi rendelkezések az irányadóak.
A bérlemény nem rendeltetésszerű használata pedig minősülhet olyan súlyos szerződésszegő magatartásnak, ami a bérleti jogviszony azonnali hatályú megszüntetésének okául szolgálhat. Ebben az esetben nem köteles a bérlő részére új bérleményt biztosítani.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 18:05, péntek | Belföld

Továbbra is bőséges a kínálat szamócából

Továbbra is bőséges a kínálat szamócából, május végén már a szabadföldi termés is nagy mennyiségben jut el a fogyasztókhoz - olvasható a FruitVeb honlapján csütörtökön közzétett összefoglalóban.

2022. Május 27. 12:03, péntek | Belföld

Egy év alatt megszerezhető érettségit ígértek csalók, eddig mintegy 500 sértett van

Néhány év alatt mintegy 70 millió forintot keresett az a társaság, amely különböző webfelületeken hirdette magát azzal, hogy egy év alatt érettségihez juttat;

2022. Május 27. 09:52, péntek | Belföld

Két holttestet találtak Aszódon egy lakásban

Két holttestet találtak a rendőrök egy aszódi társasház egyik lakásában, az elsődleges adatok szerint mindketten bűncselekmény áldozatai lettek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Május 27. 08:51, péntek | Belföld

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja