Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Június 30. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Sztárjátékosok a bősárkányi edzőtáborban

Sztárjátékosok a bősárkányi edzőtáborban

Igyekszünk olyan nagy neveket hívni, akik pozitív példát tudnak mutatni.

Gyerekzsivalytól hangos a bősárkányi iskola udvara, holott nyári szünet van. Mikor megérkeztem, izgatottan körbeállták a magyar kézilabda méltán felkapott sztárját, Tóth Gabriellát, közös fotót "követelve" tőle, aki kedvesen, türelmesen fordult feléjük. Majd kezdetét veszi az edzés, és mindegyikük bizonyítani akar. A tábor még javában tart, minden napra jut bőven az edzésből, és a szórakozásból egyaránt. Látszik, hogy mindezek mögött komoly szervezés, és a csapat iránti teljes odaadás van Varga Sándor, és segítői részéről.

„Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a kézilabda edzőtábor, melynek Farkas Ágnes, magyar olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó a fővédnöke. Továbbá lesznek sztárvendégek, Tóth Gabi mellett Bakos István is tart lövő edzést a játékosoknak, kapusedzést a kapusoknak. A hagyományokhoz híven első este a sportolókért lesz szentmise, délelőtt, valamint délutánonként pedig edzések korcsoportokra bontva. 3 korcsoport van: 13-as lány, 11-es lány, és a szivacskézilabdás. Versenyeztetni szeretnénk mindhárom korosztályt. Tavalyi évben az U13-as csapattal országos negyedik helyezést értünk el a Tóth László régióba. Felnőtt csapatunk megyei másodosztályú bajnok.
Több gyerekprogram is lesz, kutya-, és tűzoltó bemutató, íjászat, légvár,az utolsó nap tini diszkó. Próbálunk a családias hangulatra is törekedni, a vacsora esténként a szülők részvételével történik, bográcspartit rendezünk, és kemencés vacsorát készítünk. Igyekszünk olyan nagy neveket hívni, akik pozitív példát tudnak mutatni. Idén ilyen Tóth Gabi, 18 éves, az Audi ETO-ban kézilabdázik, magyar válogatott játékos.
Ez az edzőtábor a gyerekeknek szól, ill. egy toborzó tábor is egyben, a kézilabdát szeretnénk ezzel népszerűsíteni. Célunk a meglévő játékosállomány technikai fejlesztése, összekovácsolása, ill. a leendő új játékosok felkeresése. Utánpótlással keretünkben 42 fő van, a táborban jelenleg 48 gyerek. De a toborozásnak csak augusztus-szeptember környékén érik be a gyümölcse. Van egy segédedzőm, Kovács Georgina, remélhetőleg hosszú távon marad, ill. Bakos Béla segít a kapus- és lövő edzést tartani." - mondta el Varga Sándor, aki a Bősárkány KSE edzője, és a tábor lelkes szervezője.

Tóth Gabriella, az Audi ETO játékosa is pozitív élményekkel távozik a táborból: "Szeretek ilyen helyekre eljárni, úgy gondolom hogy az ismertebb embereknek ezt mindenképp meg kell tenniük. Nagyon jó érzés, hogy itt mindenki örül nekem. Jó itt lenni, én nagyon élvezem."

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.