Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 13. 14:11, vasárnap | Sport
Forrás: STOP / MTI

Ismét csak a Debrecen

Ismét csak a Debrecen

A Debrecen labdarúgócsapata megszerezte története hatodik bajnoki címét...

Miután az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján 4-0-ra legyőzte a vendég Pécs együttesét, így 11 pontos előnye a második Videotonnal szemben behozhatatlanná vált.

Az első félidőben Nagy József öngóljával szereztek vezetést a hazaiak, akik aztán Bouadla és Bódi találatával tulajdonképpen a szünetig eldöntötték a mérkőzést. A folytatásban még Kulcsár is betalált, így nagyarányú győzelemmel ünnepelhette bajnoki címét a Loki.

Ezzel eldőlt, hogy a hajdúsági alakulat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, míg az MTK Budapest, amely a Magyar Kupa-döntőben 11-esekkel maradt alul a Debrecennel szemben, az Európa Ligában lesz érdekelt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a bajnoki második egy körrel később kapcsolódik be az Európa Liga selejtezőjébe, mint a nyitófordulóban debütáló harmadik helyezett és az MTK.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
DVSC-TEVA - PMFC-Matias 4-0 (3-0)
---------------------------------
Debrecen, 11 000 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Nagy J. (23., öngól), Bouadla (41.), Bódi (44.), Kulcsár (55.)
sárga lap: Máté P. (11.), Varga J. (63.), Mészáros (85.), illetve Marovic (40.)

DVSC:
-----
Verpecz - Nagy Z., Máté P. (Simac, 77.), Mészáros, Korhut - Kulcsár, Bódi (Dombi, 80.), Varga J., Szakály P. - Bouadla (Yannick, 60.), Coulibaly

Pécs:
-----
Dibusz - Nagy J., Lantos, Goia, Marovic (Okoronkwo, 65.) - Regedei (Nagy D., 78.), Paracki, Kvekveskiri, Zeljkovic - Fröhlich, Horváth Zs.

Hatalmas mezőnyfölényben futballozott az első játékrészben a története hatodik bajnoki címéért küzdő debreceni alakulat. Kondás Elemér tanítványai rögtön a kezdést követően magukhoz ragadták a kezdeményezést és a kapujához szegezte a Pécset. A három találat hűen tükrözte a felek közti különbséget.

A második játékrészben tíz perc elteltével újabb hazai találat született, amely végleg megpecsételte a vendégek sorsát. Az utolsó félóra karneváli hangulatot hozott és ekkor már adódtak pécsi lehetőségek is, amelyek azonban kihasználatlanul maradtak. Győzelmével a DVSC hatodjára lett bajnok az élvonalban.

A lefújást követően több ezer szurkoló futott a gyepre, hogy megünnepeljék a bajnokcsapatot és az edzőjét.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője:
"Örülök, hogy fantasztikus közönségünk segítségével elértük a célunkat és megnyertük ezt a mai mérkőzést is. Szurkolóink az egész szezonban mellettünk voltak és segítettek minket a szereplésünkben. Gratulálok a keret minden egyes játékosának a jó teljesítményhez és az egész éves munkához. Szeretnénk a bajnokságot veretlenül megnyerni."

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.