Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 15. 11:01, szerda | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Ismét egyre több a koronavírus-fertőzött Belgiumban

Ismét egyre több a koronavírus-fertőzött Belgiumban

Ismét emelkedik a koronavírussal fertőzöttek átlagos napi száma, és egyre többeket szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

A napilap az illetékes belga közegészségügyi hatóság kedden közzétett adatait ismertetve azt közölte, hogy június 7. és 13. között naponta átlagosan 1878 új koronavírusos fertőzöttet vettek nyilvántartásba, s ez 19 százalékos növekedést jelent az előző hét adataihoz képest. Az esetek 59,1 százalékában a koronavírus omikron variánsa okozta a fertőzést.

A vizsgált időszakban naponta átlagosan közel 61 embert szállítottak kórházba a koronavírus-fertőzés súlyos tüneteivel, s ez 15 százalékkal több az előző hétnapos időszakban kórházba szállított betegnél. Jelenleg Belgiumban 889 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, köztük 62 beteget intenzív osztályon kezelnek. Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan 6 ember halt meg a vírusfertőzés következtében, ez öt százalékkal marad el az előző heti adatoktól.

Beszámoltak arról is, hogy Belgiumban a múlt héten naponta átlagosan közel 10 200 koronavírus-tesztet végeztek, a pozitív tesztek aránya 19,4 százalékos volt. A vírus szaporodási rátája 1,1, amely azt jelenti, hogy a járvány terjedésének üteme gyorsul. A 100 ezer lakosra jutó új megbetegedések száma 14 nap alatt elérte a 210-et - közölték.

A járvány kezdete óta 4 177 440-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal és 31 835-en haltak meg a szövődményekben Belgiumban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.