Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 11. 15:12, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Ismét közlekedési káosz Csornán

Ismét közlekedési káosz Csornán

Az Erzsébet királyné utcát valóban megnyitották, de a helyzet rosszabb lett.

Húsvét óta áldatlan állapotok uralkodnak Csorna belvárosában a kényszerűségből végzett szennyvízcsatorna csere miatt. Már többször adtunk hírt a munkákról. Legutóbb az írtuk, hogy csütörtökön megnyitják a hetek óta lezárt kereszteződést a Koronánál, és attól várhatóan enyhülni fognak a közlekedési problémák a városban.

Hát nem így lett! A kereszteződést a mai napon valóban újra átadták a forgalomnak, de ma délután rég látott hatalmas kocsi -főleg kamion- sorok torlódtak fel a városban.

Mivel a munkákat most a kórház előtt folytatják, lezárták a kórház első kapuját a gépkocsi forgalom elől, csak a hátsó kapun keresztül lehet bejutni autóval a kórházba. A lezárt munkaterület érinti a buszmegállót is, amit kb 50 méterrel áthelyeztek.

A mai kritikus közlekedési helyzetet valószínűleg az okozta, hogy a sávlezárás nagyon közel került a körforgalomhoz, ezért az szinte azonnal bedugul, és torlódik a Sopron, de leginkább a Szombathely felől érkező forgalom. A kamionok számára kijelölt ajánlott kerülő útvonalat valószínűleg senki nem használja, mert megint óriási a kamionforgalom a városban. Ez persze a július 1-gyel bevezetett Európa rekorder útdíjak mellett nem is csoda. Ilyen áron egyetlen "felesleges" kilométert sem vállalnak a fuvarozók. A körforgalom és a sávlezárás közti rövid szakaszon ezek a hosszú szerelvények még könnyebben feltorlódnak, beszorulnak. Képeink is ezt bizonyítják. A 86-os főút Szombathely irányából bevezető szakaszán újra hatalmas kamionsor torlódik fel, bőven túlér a vasúton, sőt többször a város határát jelző táblán is. Úgy tűnik, hogy bár most nem zárnak le kereszteződést, ennek a szakasznak a munkái kapcsán kialakuló torlódások a korábbinál sokkal nagyobb próba elé állítják a várost és a városban közlekedőket.

Nézze meg a ma délutáni helyzetről készített képgalériánkat!

Címkék: csorna, közlekedés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!