Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2019. Június 14. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét regisztráltathatják a kerékpárjukat Csornán

Ismét regisztráltathatják a kerékpárjukat Csornán

BIKESAFE - Mentsd a bringádat!

Hazánkban több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, ezért ritkán kerül vissza a tulajdonosához. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás nélkül nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság három éve csatlakozott a BIKESAFE elnevezésű országos kerékpár regisztrációs programhoz.

A program lényege, hogy a tulajdonosok saját maguk regisztrálhatják a www.bikesafe.hu honlapon, vagy a rendőrségen keresztül a kerékpárjukat abba az országos nyilvántartó rendszerbe, amely lopás esetén a keresett kerékpár paramétereit, fényképeit tartalmazza. Ez nagyban elősegítheti a beazonosítást, a megtalált kerékpár visszajuttatását a tulajdonoshoz.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezi a BIKESAFE programon belüli kitelepüléseit, melyek alkalmával a kerékpárosok a rendőrségen keresztül regisztráltathatják biciklijüket.

A kerékpárregisztráció időpontja: 2019. június 15-én 8 órától 12 óráig

A kerékpárregisztráció helyszíne: Csorna, Szent István tér.

A kerékpárok regisztrációjakor egy adatlap kerül kitöltésre, amelyhez szükség van valamilyen személyazonosításra alkalmas (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány) dokumentumra. A rögzített adatokat a rendőrség a regisztrációt követő munkanapon viszi fel elektronikusan az országos nyilvántartó rendszerbe.

Felhívják a kerékpár tulajdonosok figyelmét, hogy a regisztrációkor a kerékpárokról fényképek is készülnek, továbbá lehetőség van a tulajdonjogot bizonyító, számla, adásvételi szerződés, esetleg kerékpár-igazolvány fotózására is; ezek kiegészítő adatként kerülnek fel a nyilvántartásba.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 19:00, csütörtök | Helyi

Jelentősen nő jövőre az üzemanyagok, a dohánytermékek és az alkohol jövedéki adója

Benyújtotta a kormány a jövőévi adótörvényeket.

2023. Június 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak a jövő héten

Vágányzári menetrend 2023.06.11-től 06.16-ig a Győr – Sopron vasútvonalon, valamint a Csorna – Szombathely vonalszakaszon

2023. Június 08. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Június 08. 09:00, csütörtök | Helyi

Telefont, bankkártyát, készpénzt lopott egy hotelben

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen férfi azonosításához.