Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. Május 25. 15:00, kedd | Külföld
Forrás: Beregi Balázs, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Ismét rekordot döntött a légiutasok száma az Egyesült Államokban

Ismét rekordot döntött a légiutasok száma az Egyesült Államokban

A világjárvány kezdete óta nem utaztak annyian repülővel az Egyesült Államokban, mint az elmúlt hétvégén - derült ki a Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) hétfőn közzétett adataiból.

A TSA közlése szerint a légiközlekedést választó utasok száma elérte a 90 százalékot 2019 azonos időszakához képest, amikor még nem volt koronavírus-járvány Amerikában. Vasárnap 1,86 millió utast regisztráltak az amerikai repülőtereken, míg ugyanezen a napon 2019-ben 2,1 millióan utaztak repülővel. 2020-ban ezen a vasárnapon - amikor a pandémia jelentős válságba sodorta a légiközlekedést - mindössze 267 000 utast regisztráltak.

Az elmúlt hétvégi adat megdöntötte az egy héttel korábbi rekordot, amikor már szintén látszott, hogy egyre több amerikai utazik repülővel. A beszámoló szerint egy héttel az Emlékezet Napja (Memorial Day) amerikai nemzeti ünnep előtt a repülőgépek telítettsége is szinte megegyezik a járvány előtti szinttel. A Memorial Day az amerikai hadsereg kötelékében szolgálat közben, bárhol, bármilyen háborúban, vagy konfliktusban életüket vesztett amerikaiak emléknapja. Mindig május utolsó vasárnapján tartják meg.

Egy átlagos amerikai belföldi járat jelenleg átlagosan 98 utast szállít, míg ez a szám 2019-ben 99 volt.

A United Airlines, az egyik legnagyobb amerikai légitársaság hétfőn bejelentette, hogy nyereményjátékot indít azon törzsutasai között, akik június 22-ig feltöltik a Covid-19 oltási igazolásukat a vállalat mobilalkalmazására vagy weboldalára. Az "oltásod a repülésért"-akció keretein belül július elsején kisorsolják, hogy öt beoltott törzsutas, párjával együtt, egy éven keresztül bárhova, bármikor és bármelyik szolgáltatási osztályon ingyen utazhat a United Airlines járataival.

A vállalat emellett 30 retúrjegyet is kisorsol a résztvevők között, akik szintén bárhova elutazhatnak a United Airlines úticéljai közül. "Büszkék vagyunk arra, hogy ösztönözzük az embereket az oltás megszerzésére" - közölte Scott Kirby, a társaság vezérigazgatója. "A vakcinának köszönhetően egyre több úticél nyílik meg és tudjuk, hogy ügyfeleink szívesen repülnek" - fogalmazott Kirby.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) hétfőn közzétett adatai szerint legalább 25 olyan amerikai tagállam van, ahol a felnőtt lakosság fele az összes szükséges koronavírus elleni oltását megkapta. Az északkeleti Maine államban a legmagasabb a Covid-19 ellen beoltott felnőttek aránya, ahol a 18 évesnél idősebb emberek 62 százaléka már megkapta a védettséghez szükséges egy, vagy két oltását.

A CDC tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban a felnőttek nagyjából 61,3 százaléka kapott legalább egy oltást, és körülbelül 49,6 százalékuk az összes szükséges vakcinát megkapta. Az ország teljes népességét tekintve több mint 49 százalék kapott legalább egy oltást és a lakosság több mint 39 százaléka - azaz több mint 130 millió ember - túl van a szükséges valamennyi oltáson.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 05:00, szombat | Külföld

Az EU a légiközlekedés leállítását javasolja a dél-afrikai régióból

A koronavírus legújabb variánsa jobb megismeréséig az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a tagországoknak a dél-afrikai régióból

2021. November 26. 16:01, péntek | Külföld

A légierő is bekapcsolódik a védekezésbe Németországban

A légierő (Luftwaffe) is bekapcsolódik a koronavírus-járvány elleni védekezésbe Németországban, ahol pénteken ismét rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőződések napi száma,

2021. November 26. 10:57, péntek | Külföld

A fertőzöttek száma 260 millió, a halálos áldozatoké 5,181 millió a világon

A világon 260 053 728 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 181 949 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai alapján.

2021. November 26. 07:21, péntek | Külföld

Az EMA az 5 és 11 év közötti gyermekek számára is javasolja a BioNTech/Pfizer vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az 5 és a 11 év közötti gyermekek számára is ajánlotta a BioNTech és Pfizer vállalatok által a koronavírus ellen kifejlesztett Comirnaty nevű vakcináját