Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 13. 07:34, szerda | Külföld
Forrás: mti

Ismét rendőrökre lőttek, ezúttal Washingtonban - öten őrizetben

Ismét rendőrökre lőttek, ezúttal Washingtonban - öten őrizetben

Őrizetbe vettek öt embert az amerikai fővárosban, mert rendőrkocsira adtak le lövést kedden.

Az incidens Washington délkeleti kerületében történt, ahol elsöprő többségben afroamerikaiak élnek. Járőröző rendőrautóra nyitottak tüzet egy parkoló autóból.

A rendőrök azonnal viszonozták a tüzet, sebesülés nem történt, és letartóztatták az autóban lévő három nőt és két férfit. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy mi motiválhatta a lövöldözőket.
Az incidens mindazonáltal nagy visszhangot kapott a sajtóban, hiszen pár nappal a dallasi lövöldözést követően és az országot eluralni látszó tüntetéshullám és faji feszültségek közepette történt.

A 25 éves afroamerikai Micah Johnson tartalékos katona múlt csütörtökön este a hatósági túlkapások ellen rendezett békés tüntetést biztosító rendőröket gyilkolt. Öten meghaltak, hatan súlyos sebesülésekkel még mindig kórházban fekszenek. Az orvlövésszel a rendfenntartók végeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).