Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 08. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan, bukósisak nélkül hajtott árokba a rábapordányi motoros

Ittasan, bukósisak nélkül hajtott árokba a rábapordányi motoros

A megye útjain az elmúlt hétvégén 7 személyi sérüléssel, és 19 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt három hétvégi napon a sérüléses balesetek legfőbb oka a nem megfelelő követési távolság megválasztása, és az elsőbbségi szabályok be nem tartása volt. Két esetben az ittas vezetés is hozzájárult a balesetek bekövetkeztéhez.

Ezalatt az egyenruhások a megye útjain 1271 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 7 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

A 8422-es számú főúton 2023. augusztus 4-én 23 óra 30 perc körüli időben történt közlekedési balesetben egy 23 éves rábapordányi férfi motorkerékpárjával – feltehetően ittassága miatt – járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, elvesztette uralmát a kétkerekűje felett, és az út melletti vízelvezető árokba csúszott. Az eset során sem a motorkerékpár vezetője, sem utasa nem viselt bukósisakot. A motorost a mentők kórházba szállították.

Győrben a Jereváni úton, az Erfurti út felől a Zöld utca irányába közlekedett személygépkocsijával egy 51 éves nő 2023. augusztus 4-én 17 óra körül. Útja során – figyelmetlenségéből adódóan – a kijelölt gyalogosátkelőhelyen szabályosan áthaladó gyalogost elütötte, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra,hogy a megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság megtartása. A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladó járműtől mindig olyan távolságot tartsanak, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva az Önök által vezetett jármű két másodperc alatt megtesz.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.