Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. December 23. 13:32, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Ittasan karambolozott a bíró

Ittasan karambolozott a bíró

Ittasan okozott közlekedési balesetet egy Mohácson dolgozó bíró a közelmúltban Pécsen – írta pénteki számában az Új Dunántúl Napló.

A lap értesülései szerint a férfi autójával fékezés nélkül ütközött neki egy járdán parkoló járműnek. A balesetben senki sem sérült meg. A bíró a helyszínelés során mentelmi jogára hivatkozva nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát, ezért a rendőrök vérvételre előállították. Hajdu István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője az újságnak megerősítette, hogy egy Baranyában dolgozó bíró ellen eljárás indult ittas vezetés vétsége miatt.

A szóvivő kitért arra: tettenérés esetére nem terjed ki a bírák mentelmi joga. Elmondta, ha egy bíró ellen büntetőeljárás indul, ahogy ebben az esetben, az automatikusan fegyelmi eljárást is maga után von. Ezt az úgynevezett szolgálati bíróság folytatja le, amely az érintett megrovásától a bírói karból történő kizárásáig többféle döntést hozhat – olvasható a baranyai napilapban.

Címkék: bíró, baleset, ittas

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 10:09, szombat | Kék hírek

Bunyó a falunapon - Videó

A sérült a bántalmazás következtében koponyazúzódást szenvedett, orra és homloka is megsérült, mindezek nyolc napon belül gyógyultak.

2023. Február 02. 16:00, csütörtök | Kék hírek

Az olasz maffia egyik pénzmosó központja egy budapesti ügyvédnő irodája volt

Európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le a magyar hatóságok az ügyvédnőt.

2023. Február 01. 11:11, szerda | Kék hírek

Hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során

Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.