Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. Április 18. 16:46, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan vezetve okozott balesetet

Ittasan vezetve okozott balesetet

A vétlen autó az ütközéstől árokba csapódott és felborult.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Völcsejen, a Fő utcában, szombat este. Egy 28 éves férfi közlekedett kisteherautóval Sopronhorpács irányából Lövő felé. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, amelynek következtében fékezés nélkül nekiütközött az előtte – bekanyarodási szándéka miatt – lassító személygépkocsinak. A vétlen autó a menetiránya szerinti jobb oldali árokba csapódott és a bal oldalára borult. Mindkét jármű utasa megsérült, ezért őket a mentők kórházba vitték.

A balesetet okozó kisteherautó vezetőjével szemben a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 16:12, vasárnap | Helyi

Kitessékelték Rábacsanakon a kocsmából, ezért betörte az ajtó üvegét

Rongálás miatt fogták el a rendőrök.

2021. December 05. 10:00, vasárnap | Helyi

Minden tudnivaló egy helyen a személyi jövedelemadó visszatérítésről

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) segít tájékozódni az szja-visszatérítéssel kapcsolatos kérdésekben.

2021. December 04. 16:48, szombat | Helyi

Ellopott egy telefont, keresik a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen nő azonosításához.

2021. December 03. 16:00, péntek | Helyi

Defibrillátort kapott ajándékba Rábatamási község

A defibrillátor életet menthet.