Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2012. Március 07. 07:11, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Új-Zéland adósbesorolása is megbillenhet

Új-Zéland adósbesorolása is megbillenhet

Az új-zélandi dollár gyengült arra a hírre, hogy John Key miniszterelnök bejelentette: a gyenge világgazdasági növekedés révén csökkennek a költségvetési bevételek.

Még ha a kormány folytatja is a kiadáscsökkentéseket, ill. az állami tulajdonban lévő energiaszolgáltató vállalatok 49 százalékának privatizálását, akkor is a 2015-re becsült költségvetési többlet harmada lehet csak a korábban becsültnek.

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet jelezte tegnap, hogy a szigetország adóspozíciója és ezzel párhuzamosan az adóskockázati besorolása is romlik, ha nem sikerül megakadályozni a fiskális egyensúly felbomlását – írják a Quaestor elemzői. Az S&P közölte azt is, hogy a magánszektor eladósodottsága egyre magasabb, s amennyiben a külföldi befektetők nagyobb tőkekivonást eszközölnek, a bankszektorban jelentősen megnő a finanszírozási szükséglet, ami a hozamok emelkedését okozhatja és csökkenti a potenciális gazdasági növekedés szintjét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 07:15, csütörtök | Külföld

A NATO történetének legnagyobb légi gyakorlatát tartja

A védekezés áll a középpontban a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlatán - ismertették a szombaton kezdődő európai műveletről tartott szerdai berlini tájékoztatón.

2023. Június 07. 07:11, szerda | Külföld

Zelenszkij: egy hét múlva válnak ismertté a kahovkai vízerőmű felrobbantásának következményei

A kahovkai vízerőmű felrobbantásának következményei nagyjából egy hét múlva, a vízszint stabilizálódása után válnak ismertté - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden.

2023. Június 07. 07:09, szerda | Külföld

Közepes erősségű földrengés volt kedden este a romániai Arad megyében, Magyarországon is érezték

Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP).

2023. Június 06. 06:00, kedd | Külföld

Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel - közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőre virradóra.