Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2012. Május 04. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Újabb munkahelyeket teremt a Leier két milliárd forintos győri beruházása

Újabb munkahelyeket teremt a Leier két milliárd forintos győri beruházása

Néhány héten belül elindul a próbagyártás a Leier kilencedik magyarországi üzemében, ahol a legmodernebb technológiával állítják elő az építkezések időtartamát jelentősen lerövidítő méretre gyártott vasbeton elemeket.

Az új gyár negyven helyi, magas szaktudással rendelkező, tapasztalt munkatárs felvételét tervezi, elsősorban gépkezelők és lakatosok jelentkezését várják. A két milliárd forintos győri beruházás jelenleg kiemelkedőnek számít az építőanyag-gyártás piacán, mivel az évek óta tartó gazdasági válság leginkább ezt az ágazatot sújtotta, itt a legnagyobbak a megrendelés-visszaesések és a cégbedőlések.

A speciális gyártósorok telepítésével egy időben megkezdték a munkaerő-toborzást a Leier új betonüzemébe, amely Győrött található. A Leier cégcsoport tulajdonosa, Michael Leier egy évvel ezelőtt vásárolta meg az egykori házgyár területén az Integrál cég korábbi csarnoképületét, ahol egykor szintén falpanelek készültek. A hetvenes-nyolcvanas években ezekből építették össze a panellakásokat.

Az üzemcsarnokot elhanyagolt, leélt állapotban vette meg a Leier, a legnagyobb felújítási munkálatokat a hőszigetelés, a nyílászárók teljes cseréje, valamint az új járófelületek, az ipari betonpadló kialakítása jelentette. Egyedülálló megoldás volt, hogy a csarnok végfalának lezárásához a Leier saját zajárnyékoló elemeit építette be, valamint a betonkeverőhöz tartozó kavicsbokszok szintén a cég saját építőanyagából, méretre gyártott kéregfalakból épültek.

A hatezer-ötszáz négyzetméteres, fedett, háromhajós daruzott csarnokban ma már a Leier gyártósorai sorakoznak. Az üzemmel egybeépített háromemeletes irodaház a gyártás előkészítésnek és a gondos tervezési munkáknak ad helyet.

A győri Leier-gyár innovatív, a pontos és minőségi építkezést lehetővé tevő termékei rövidtávon az ausztriai és szlovák piacra készülnek. A cég eltökélt szándéka azonban, hogy Magyarországon is megismertesse ezen komplett rendszereket a magánépítkezőkkel is, és az előregyártott kéregfalak, kéregfödémek valódi alternatívát jelentsenek egy családi házas építkezésnél is. „A szakmai tudás továbbadására, a naprakész gyártói információk átadására cégünk évek óta nagy hangsúlyt fektet' – mondja Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: „Fejlesztéseinket, új megoldásainkat az építész- és mérnöktársadalomnak, a kivitelező szakembereknek, és az építőanyag-kereskedőknek is rendszeresen, folyamatosan, kreditpontos, illetve oklevelet adó képzéseken, gyakorlati oktatásokon mutatjuk be. Célunk, hogy minőségi építőanyagokból, rendszerszerűen megtervezett és rendszerben kivitelezett, minőségi életterek épüljenek fel, - a szakemberek magabiztos tudással és gyakorlattal, hitelesen tudják képviselni a korszerű, környezetbarát építőanyagokat. Ehhez igyekszünk megadni minden támogatást, felhasználóbarát, könnyen kezelhető tervezőprogramokkal és előadásokkal.”

Az új győri üzem gyártósorain naponta kétezer négyzetméter kéregfödém illetve kéregfal készül el. „Terveink szerint ennek a kapacitásnak egyre nagyobb részét családi házas építkezésekhez tudjuk kínálni, mivel egyre jellemzőbb az átgondoltabb, a korábbi sémákat elhagyó, az időre és a költségeket növelő utómunkálatok megtakarítására is odafigyelő építkezés. Az építkezők - az internetnek is köszönhetően – egyre tájékozottabbak a különböző munkafázisokról, a választható építőanyagokról, és ha azt látják, hogy valami költséghatékonyabb, mert például általa kevesebb hulladék keletkezik, illetve kevesebb víz szükséges hozzá, vagy éppen hónapokkal lerövidül az építkezés ideje, akkor ma már sokkal bátrabban választják az új, korszerű építőanyagot” – indokolta meg az új győri üzem profilját a cégtulajdonos, Michael Leier.

Ilyen elemekből épült a többi között a győri Leier City Center mélygarázsa, a sümegi Kapitány Hotel és több magyar logisztikai- és egyéb üzemcsarnok.

A kéregfödémek és kéregfalak mellett speciális előregyártott elemek is készülnek majd az új üzemben, melyek közül kiemelendők a Leier-Durisol zajárnyékoló falpanel rendszerek.

Michael Leier azt mondta: „Tapasztalatom szerint Nyugat-Európában a vasutak és közutak mellé telepített zajárnyékoló falakra vonatkozó előírások sokkal szigorúbbak és lényegesen magasabb minőséget követelnek meg, mint jelenleg a Magyarországon érvényben levők. Biztos vagyok benne, hogy a helyzet a közeljövőben – a nyugati országokhoz hasonlóan – itt is változni fog, a zajvédelemre sokkal nagyobb figyelmet fordítanak majd a magyar hatóságok és az előírásokat minden gyártóval egyformán betartatják. Az általunk gyártott, és a győri üzemben is készülő, anyagában színezett Leier-Durisol zajárnyékoló falpanelek a legmagasabb esztétikai és akusztikai követelményeket is túlteljesítik.”

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -

2023. Szeptember 26. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.

2023. Szeptember 26. 07:51, kedd | Belföld

Százhúsz autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

2023. Szeptember 26. 06:00, kedd | Belföld

GFM: a kormány december végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást

Marad a betéti kamatsapka és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalma is.