Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 13. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Újabb válságra figyelmeztet az IMF

Újabb válságra figyelmeztet az IMF

Egy újabb recesszió „fokozott veszélyére” figyelmeztette a fejlett gazdaságokat egy pénteken nyilvánosságra hozott elemzésében a Nemzetközi Valutaalap (IMF).

A G20-ak csoportjának múlt heti csúcstalálkozójára megfogalmazott, de csak pénteken közzétett IMF-állásfoglalás szerint a talpra állás üteme a fejlett gazdaságokban továbbra is lassú. „Politikai bénultság és következetlenség súlyosbította a bizonytalanságot, a bizalomvesztést, és fokozta a feszültséget a pénzpiacokon” – szögezte le a dokumentum.

A valutaalap szerint a fejlett gazdaságoknak sürgősen hiteles középtávú költségvetési terveket kell kidolgozniuk és elő kell készíteniük a pénzügyi szektor további reformját. A legfontosabb feltörekvő gazdaságok kormányainak ugyanakkor lehetővé kell tenniük a gyorsabb árfolyam-módosítást.

Az IMF úgy látja, „jelentős bizonytalanság” alakult ki akörül, hogy hogyan valósítsa meg költségvetésének fenntarthatóságát az Egyesült Államok, Japán és az euróövezet néhány gazdasága. „A bizonytalanság csökkentésének érdekében ezen gazdaságoknak haladéktalanul hiteles középtávú konszolidációs terveket kell elfogadniuk, amelyek segítségével meg lehet őrizni a fellendülés megfelelő rövidtávú pénzügyi támogatásának lehetőségét” – olvasható az IMF állásfoglalásában. A G20-csúcson a figyelem elsősorban az eurózóna összeomlásának, különösen a görög és az olasz államcsődnek az elkerülésére irányult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk