Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2012. Július 13. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Újabb villamosított vonal épül Csorna vasútállomásra

Újabb villamosított vonal épül Csorna vasútállomásra

EU-támogatással villamosít vasúti vonalakat a GYSEV

Uniós pályázati támogatással villamosítja a vasúti vonalat Porpác-Mosonszolnok és a Szombathely-Zalaszentiván között a GYSEV - jelentették be pénteken a szombathelyi vasútállomáson rendezett sajtótájékoztatón a vasúttársaság képviselői, számolt be az MTI.

Az összességében 20 milliárd forint értékű fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében várhatóan 2015 októberéig készül el, a költségeket 85 százalékban az Európai Unió állja, az önrészt pedig a magyar állam biztosította - közölte a támogatási pályázat ünnepélyes aláírása előtt Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója.
A támogatási szerződést Vér Iván a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. vezérigazgatója mellett aláírta Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnöke, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is, aki szerint a villamosításnak köszönhetően újabb lendületet kaphat a vasúti közlekedés. Olyan szakaszokról van szó, amelyek a regionális, az intercity-közlekedés és a teherszállítás szempontjából is kiemelt jelentőségűek - mondta.
A sajtótájékoztatóval egybekötött aláírási ünnepségen méltatta a beruházás jelentőségét Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere is aki azt hangsúlyozta a vasi megyeszékhely kétezer éves történelme során mindig is a fejlődés záloga volt, hogy a település közlekedési csomópontnak számított.
A fejlesztés során a 87 kilométer hosszú Porpác-Csorna-Mosonszolnok közötti szakaszt és az 50 kilométeres Szombathely-Zalaszentiván közötti szakaszt villamosítják, mindkét vonalon átalakítják a villamosításhoz szükséges biztosítóberendezéseket és megerősítik a vasúti pálya felépítményét is.
Kövesdi Szilárd elmondta, hogy az érintett pályaszakaszok állomásain emelt peronok épülnek az utasok kényelme és nagyobb biztonsága érdekében. A Porpác-Mosonszolnok közötti szakaszon a fejlesztésnek köszönhetően központi forgalomirányítást alakítanak ki, a forgalmat Csornáról és Répcelakról irányítják majd.

Címkék: csorna, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 17:00, hétfő | Helyi

Rábatamásiban kedd délelőtt szünetel az ivóvízellátás

Vezetkékjavítást végeznek.

2023. Június 05. 16:00, hétfő | Helyi

Baleset balesetet követett a múlt héten

A 22. héten történt

2023. Június 05. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Június 05. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.