Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Július 12. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Járdaépítési támogatásra írt ki pályázatot a csornai önkormányzat

Járdaépítési támogatásra írt ki pályázatot a csornai önkormányzat

Az önkormányzat minden információt elvár a pályázóktól, amit a saját beruházásai esetén eltitkol.

Járdafelújítási programot hirdetett meg Csorna önkormányzata. A cél szükséges, de a kiírt feltételek több kérdést is felvetnek.

Miért nincs egységes koncepció a városban a járdaépítésekről? A pályázat szerint egy utcában az ingatlantulajdonos pénzügyi lehetőségei és igényei szerint aszfaltos, beton és térköves járda is építhető. Milyen lesz így a városkép?

Kit akar a város támogatni? Aki magától is tudna járdát építeni, de az önkormányzat magasabb minőségű járda építését támogatja? Vagy azokat a városi területeket, ahol lassan gyalogosan vagy babakocsival járhatatlan az út, de az ott élőknek nincs pénzük járdaépítésre. Ők nem érdemlik meg?

Miért vár el a város több ellenőrzést és nyilvánosságot az általa részben támogatott járdaépítésknél, mint amit a saját beruházásai esetében?

Figyelemreméltóak a kommentek is:

Ja hát nem az önkormányzat csinálja meg. Mindenki magának! Ha jól értem. 10000ft/nm-ig feltört régi járda törmeléket magadnak kell elszállítatni, + az anyag + a munkadíj hogy fér bele 10000 ftba? Az idős szomszédok hogy tudnának megelőlegezni 20 méteres utcafrontra ennyi pénzt?

Földsziget egész faluban! Szégyen ahogy kinéz!

Húsz évet vártunk a Szeder utcában a járda elkészítésére. Ez sem vált valóra,ahogy sok minden más sem....

A Park utcában a járdának még nyoma sincs az autók 20 helyett 40-50 km-el közlekednek miről beszél mindenki?

...kiscsornai kalandpark nyugdíjas kerékpárosok számára! Reggel 8-12 óra között pedig csak gördeszkával használható!

Ilyenformán ez elég furcsa ötlet!. Egy járda az utca egyik végétől a másikig tart (kereszteződésekig). Legalább egy-egy ilyen szakasz legyen egységes kinézetű!
Tényleg hogy fog kinézni? Én ilyet még nem láttam sehol külföldön.!
Még a gazdag Svájcban és Angliában is saroktól sarokig egységes, nem túl széles, egyszerű aszfalt. Jól járható, rajta babakocsi, rokkant kocsi tolható, de nincs *cicoma*.

A pályázat kiírása az önkormányzat oldaláról:

A járda szélessége igazodjon a szomszédos burkolatokéhoz, de min. 1,0 m szélességben építendő. Abban az esetben, ha a környéken nincs járda, akkor minimum 1,5m szélességűre kell kialakítani. A járdát minimum 1,5% maximum 2,5 % oldaleséssel és maximum 8%-os hosszeséssel kell megépíteni. A járda szintmagasságát szintén a szomszédos ingatlanok előtti járdákhoz igazítva szükséges kialakítani.

Új járda építésénél, vagy a meglévő járda elbontása esetén, a kivitelezés előírt rétegrendje:
- beton burkolat: 15 cm vtg. homokos kavics, 12 cm vtg. C12/15 beton járda
- aszfalt burkolat: 15 cm vtg. homokos kavics, 10 cm vtg. Ckt-4 cementstabilizációs rtg./zúzottkőalap, 5 cm vtg. AC8 aszfalt kopóréteg
- térkő burkolat: 15 cm vtg. homokos kavics, 10 cm vtg. Ckt-4 cementstabilizációs rtg, 3 cm vtg. ágyazó rtg., 6 cm vtg. beton térkő

Tel: +36 96 590 100
E-mail: jegyzo@csorna.hu
Web: www.csorna.hu

Alulírott kötelezettséget vállalok arra, hogy a pályázatom sikeres elbírálása és a közútkezelői hozzájárulás megkérése után, az Önkormányzattal a járdaépítés/felújítás tárgyában szerződést kötök, aminek aláírását követően a munka elvégzésére legfeljebb 2024. november 30. napjáig terjedő időtartam áll rendelkezésemre!

A pályázatokat a Csornai Polgármesteri Hivatalba (9300 Csorna, Szent István tér 22.) papír alapon, vagy elektronikusan a jegyzo@csorna.hu email címre (szkennelve), 2024. július 4. napjától 2024. szeptember 1. napjáig lehet benyújtani. A benyújtott pályázatok támogatására előzetes szemle és bírálat
után, a 2024. évi költségvetési keretösszeg mértékéig kerül sor. A be nem fogadott pályázatok ismételt benyújtására a következő járdaprogramban kerülhet sor.

A pályázati kérelem elbírálására műszaki ellenőr bevonása mellett kerül sor, aki többször is helyszíni szemlét tart a pályázat előzetes értékelése, megvalósítása és a kifizetés engedélyezése során. A pályázatokról érdemben a Gazdasági Bizottság dönt. A pályázatok bírálata -a benyújtások megindulásától kezdve- folyamatosan, ütemezetten történik. A Gazdasági Bizottság támogató döntését követően az Önkormányzat szerződést köt a nyertes pályázóval, mely megállapodás mindkét fél általi aláírását követően kerülhet sor a pályázat megvalósítására, a járda kivitelezésére.

A támogatás folyósítására a kivitelezés befejezése után, a teljesítés műszaki ellenőr általi szakmai igazolását követő 8 munkanapon belül, bankszámlára utalással kerül sor.

A kivitelezés során keletkező hulladék közterületen nem maradhat! A keletkező bontási és egyéb hulladék jogszabályoknak megfelelő elszállításáról legkésőbb a kivitelezés befejezéséig a nyertes pályázónak, illetve az általa megbízott kivitelezőnek kell gondoskodnia!

Támogatás iránti kérelmet természetes személyek, illetve társasházi pályázat esetében a közös képviselők nyújthatnak be. A társasházi közös képviselő a társasház pályázatához köteles csatolni a közgyűlés minősített többséggel
hozott határozatát, mely a járdaépítési pályázatban történő részvételről és a jelen pályázati feltételeknek a társasházra nézve kötelezőnek történő elfogadásáról szól.

Nem kaphat támogatást az, akinek a helyi (önkormányzati) adóhatóság felé tartozása van; továbbá az sem, akinek az érintett ingatlan tulajdoni lapja szerint a pályázattal érintett ingatlanon az ingatlan felett rendelkezési joga nincs. A
pályázat elbírálásáról minden pályázó értesítést kap.

A támogatás összege minden esetben banki átutalással kerül kiegyenlítésre. Készpénzes kifizetésre nem kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 16:00, szombat | Helyi

Mesekuckó a kapuvári könyvtárban

Baba-mama klub

2024. Augusztus 31. 13:00, szombat | Helyi

Iskolakezdési támogatás Vágon

Igényelni kell.

2024. Augusztus 31. 09:00, szombat | Helyi

Újra áll a bál a Csorna-Pápa vasútvonal körül

Szándékosan lassítják a vonatot, vagy tényleg csak döcöghet biztonságosan?

2024. Augusztus 30. 16:00, péntek | Helyi

Újabb autóbusz és vonat menetrend változások

Cikkünk tartalmazza a térségünket érintő összes változást.