Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2021. December 08. 11:39, szerda | PR
Forrás: 24/7

Járműtörténeti jelentés

Járműtörténeti jelentés

Hogy néz ki egy ilyen riport?

Amennyiben valaki járműtörténeti jelentést akar lekérni egy megvásárolandó autóról, érdemes tudnia, hogy egész pontosan milyen információkat tartalmaz az. Ha ezzel valaki tisztában van akkor sokkal hamarabb meg fogja találni a neki szükséges információkat és hatékonyabban fogja tudni navigálni a jelentést. A Automoli példa riportok oldalon több példát is találhatsz arra, hogy mit tartalmaz egy járműtörténeti riport.

Alapinformációk

Ezeket az információkat nagy valószínűséggel már az eladótól is teljes egészében megtudhatja egy vevő, viszont ettől függetlenül érdemes leellenőrizni ezt a részt is. Ide tartoznak az olyan adatok, mint a gyártási év, a motor teljesítménye, az üzemanyag típusa és a hengerűrtartalom.

Ezt általában a jelentés legtetején találhatjuk meg, mindenféleképpen érdemes átnézni.

Lopott járművek adatbázisa

Minden járműtörténeti ellenőrzésnek része az is, hogy a kereső egyeztet az itthoni és a külföldi adatbázisokkal. Ennek célja az, hogy a vevőt megóvja egy esetlegesen lopott járműtől, ami később jogi problémákat okozhat.

Ha itt bármi kivetnivalót észlelünk akkor érdemes a rendőrséget értesíteni.

Autószerelői jelentések

A kilométeróra állása az egyik kulcsrésze a járműtörténeti jelentésnek és azt idősorrendben láthatjuk is az autószerelői jelentésekben. Ez jelentős, hiszen ha már itt csalást fedezünk fel, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy az autónak rejtett hibái is lesznek. Emellett pedig azt is láthatjuk, hogy az adott járműt milyen intenzíven használták és milyen időközönként.

Emellett még azt is láthatjuk, ha valamilyen esemény történt a járművel. Itt lehet szó akár balesetről, akár az intenzív használatból eredő meghibásodásról. A jelentés ezen részén láthatjuk a kár helyét és pénzügyi mértékét is, illetve azt, hogy az adott autószerelő milyen munkálatokat végzett el a járművön. Ha esetlegesen valamit nem javítottak ki az autóban, akkor azt itt látni fogjuk és megkérdezhetjük vele kapcsolatban az eladót, habár óvatosságra int, ha ilyen jellegű problémákról nem tájékoztattak minket előre. Azonban ha valamilyen lényegesebb problémát hallgattak el, akkor valószínűleg érdemesebb volna elállni a vételtől.

Gépjármű felszereltsége

Ez némileg szintén az alapadatokhoz tartozik, viszont a járműtörténeti jelentésnek az autó felszereltségét is meg kell mutatnia. Itt van minden kényelmet szolgáló dolog, mint például a pohártartók, kamerák, függönyök, de ugyanide sorolják fel az ABS fékeket és a légzsákokat is, amik már kicsit magasabban lehetnek egy leendő autótulajdonos prioritási listáján. Ugyanezen a részen megtalálhatjuk minden ilyesmit a kódját és a pontos nevét is, ami alapján még több adatot tudunk felderíteni egy gyors Google keresés segítségével.

Címkék: autó, használt autó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2021. December 21. 16:02, kedd | PR

Megújítanánk otthonunk arculatát az új évben? Így tegyük!

Hamarosan új év kezdődik, ezzel együtt hamarosan a lakásfelújítások ideje is.

2021. December 10. 18:29, péntek | PR

Hogyan válasszunk női cipőt az időjárástól függően?

Amikor a stílusosságról van szó, kevés dolog tesz nagyobb mértékű kinyilatkoztatást ezen a téren, mint a cipő. De megtalálni a megfelelő párt, bizony komoly kihívást jelenthet.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.