Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 06. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Javulnak a hazai munkaerőpiaci kilátások

Javulnak a hazai munkaerőpiaci kilátások

Annak ellenére, hogy a vállalatok nem igazán bíznak a gazdasági helyzet rövid távú stabilizációjában, egyre többen tervezik új munkaerő felvételét Magyarországon is.

A Regus Business Confidence Index kutatás szerint a hazai cégek körében egyre inkább nő az igény a rugalmas formában foglalkoztatott munkavállalók iránt.

A hazai cégek többsége bővíteni szeretné a munkatársai körét, habár a gazdasági növekedés kilátásait már nem tartják olyan kedvezőnek, mint egy évvel ezelőtt.A Regus Business Confidence Index felmérésében részt vevő magyar vállalatok 51 százaléka nyilatkozta azt, hogy a következő két évben növelni tervezi alkalmazottai számát. Mindez látszólag ellentmond a kutatás többi részében megfigyelhető piaci tendenciának:Magyarország a 2011. áprilisi eredményekhez képest 15 pontot veszített az általános üzleti várakozásokat tekintve, így az indexe jelenleg 90 ponton áll. A munkavállalók iránti megnövekedett kereslet afoglalkoztatási szerkezet átalakulásával magyarázható, amelyben előnyt élveznek azok, akik hajlandóak a hagyományostól eltérő konstrukcióban dolgozni. Ennek egyik jele, hogy a vállalatok egyre több szabadúszót, friss diplomást és távmunkást keresnek, amellyel jelenleg versenyelőnyt, később pedig növekedést kívánnak elérni.

Magyarországon a cégek 59 százalékának várakozásai szerint a gazdasági fellendülés csak 2012 második felére várható A bevételüket növelő vállalatok aránya jelenleg 27 százalék, amely a hat hónappal ezelőtti értékhez képest 11 százalékkal csökkent; a nyereségnövekedésről beszámoló cégek aránya ez idő alatt 5 százalékponttal, 29 százalékra növekedett A vállalatok fele tervezi új alkalmazottak felvételét a következő két évben. A rugalmasabb foglalkoztatási gyakorlat felé tett egyértelmű elmozdulás jeleként a cégek 55 százaléka több szabadúszót, 25 százaléka pedig több távmunkást kíván felvenni a 2011-12-es évben

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére