Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 15. 18:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Javult Magyarország teljesítménye a hálózati lefedettségben és az internethasználatban

Javult Magyarország teljesítménye a hálózati lefedettségben és az internethasználatban

Jelentősen javult Magyarország teljesítménye a hálózati lefedettségben és az internethasználatban az Európai Bizottság jelentése alapján

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 csatornán.

Solymár Károly Balázs ismertette, hogy a szélessávú vezetékes és vezeték nélküli hálózat hozzáférését tekintve a 16. helyről a 7. helyre, az internethasználatban a 19. helyről a 14. helyre ugrott az ország egy év alatt, az 5G felkészültség területén pedig Európában a harmadik helyen áll Magyarország. Az online közösségi és a híroldalakat a magyarok látogatják a legtöbbször, az internetezők hatvan százaléka pedig vásárol és bankol is ezek mellett - mondta.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon jó az infrastruktúra színvonala, és a lakosság szeret internetezni. Fontos, hogy az elektronikus ügyintézés is fejlődjön, és egyre több olyan felhasználóbarát oldal jöjjön létre, mint amilyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalé - vélekedett.

Hozzátette: az a cél, hogy 2030-ra a lakosság 100 százaléka használja az elektronikus ügyintézést.

A koronavírus-járvány alatt a digitalizáció lehetővé tette az otthoni munkavégzést és az online tanulást - mondta a helyettes államtitkár, aki célként jelölte meg azt is, hogy a veszélyhelyzet alatt alkalmazott megoldások a járvány után is megmaradjanak lehetőségként.

Solymár Károly Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról számolt be, hogy a kis- és középvállalatok digitalizáltságát tekintve Magyarország az utolsók között szerepel, ezért fel kell hívni a vállalkozások figyelmét, hogy a digitális eszközök használatával jobban tudnak érvényesülni, gyorsabban, kevesebb költséggel sikeresebbek lehetnek a piacon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.