Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 27. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Jegyzői tájékoztató a csornai önkormányzat rendkívüli üléséről

Jegyzői tájékoztató a csornai önkormányzat rendkívüli üléséről

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 19-i rendkívüli üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta az önkormányzati adósságkonszolidációval kapcsolatos döntések meghozatalára vonatkozó javaslatot. A testület döntött arról, hogy az adósságállománya Magyar Állam által történő átvállalását igénybe kívánja venni. A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghatározott elvek alapján, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. döntése szerint 911.743.434 Ft összegben vállalja át a város adósságát az állam. A hitelek átvállalása törlesztési célú támogatás nyújtással történik.

Másodikként a képviselő-testület a Napközi Otthonos Óvoda, valamint a Városi Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratait módosította az intézmények törzskönyvi bejegyzésével kapcsolatosan.

Harmadikként a Premontrei Prépostsággal való együttműködési megállapodás megkötéséről döntött a képviselő-testület, korábban benyújtott „Városi játszóterek, mint közösségi terek felújítása” elnevezésű LEADER pályázathoz kapcsolódóan. A bruttó 7 M Ft projektköltségű pályázat három fejlesztési területen hat db játszótéri eszköz (csúszdás mászóvár, többfunkciós váras játék, kétüléses hinta, Zoli mászóvár, mérleghinta, négyüléses rugós játék) és kiegészítő eszközök telepítését, illetve kerítés építését tartalmazza. Helyszínek: OTP mögötti terület, Kossuth Lajos utca vége, Sziget utcai óvoda melletti terület.

Negyedik napirendi pontban fürdőüzemeltetéssel kapcsolatos döntéseket hozott a képviselő-testület. A termálfürdő üzemeltetéséhez rendelkezésre álló villamos energia teljesítmény 3X25A-rel való bővítéséhez, engedélyeztetéséhez és kivitelezéséhez 503.000 Ft pénzügyi fedezetet biztosított a testület. Megállapodást kötött a képviselő-testület a fürdőüzemeltető AQUA SPORT Kft.-vel a termálfürdő területén mért áramfogyasztás elszámolására.

Utolsó napirendként módosította a testület az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II. 15.) rendeletét, amelyben képviselő-testület hulladékgazdálkodási közszolgáltató gazdasági társaság tulajdonrészének megszerzését a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulásra ruházta át.

Nagy Eszteraljegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!