Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2012. Május 02. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős magyar-kínai megállapodások

Jelentős magyar-kínai megállapodások

A hazai 4 napos ünnep mellett a világ többi részén nem állt le az élet. A devizapiacon például tovább erősödött a forint.

Az euróval szembeni jegyzés már az egész csinosnak mondható 284-285 közötti szinten van. Az IMF-tárgyalások várható befejezése május 1-én sem jött közelebb, most a legvalószínűbb megállapodási dátum az ősz. A munka ünnepén találkozott egymással a magyar miniszterelnök és a kínai miniszterelnök-helyettes.

Az Orbán Viktor – Li Ko-Csiang találkozón pedig számtalan olyan megállapodást véglegesítettek, amelyről előzetesen még a kínai miniszterelnök korábbi látogatásakor egyeztek meg. Az egyik legfontosabb egyezmény, hogy a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet biztosít a magyarországi beruházások számára. Orbán Viktor azt mondta, hogy az egymilliárd euró csak töredéke annak a pénznek, amelyet a magyar gazdaság fejlesztésére elérhetővé tettek a kínaiak.

A kormányfő szerint valójában a magyar fejlesztéseknek ma nem pénzügyi korlátjuk van, hanem az a kérdés, hogy vannak-e jól kidolgozott, üzletemberek által is működtethetőnek látott gazdasági programok, amelyeket érdemes egy kínai-magyar fejlesztési alapból finanszírozni. A további magyar-kínai szerződések alapján logisztikai központ létrehozását kezdheti el a Huawei, és a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasút is épülhet majd valamikor.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Devizapiac - A frankkal és a dollárral szemben új mélypontot ért el a forint

A forint napközben új mélypontra került a frankkal és a dollárral szemben.

2022. Szeptember 28. 17:06, szerda | Belföld

Munka közben rádőlt a fa egy emberre, életét vesztette

2022. Szeptember 28. 13:11, szerda | Belföld

Tovább erősödött Magyarország innovációs teljesítménye az Európai Bizottság jelentése szerint

Magyarország idén még közelebb került az EU-átlaghoz a kutatás-fejlesztés és innováció területén.