Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 23. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jó tanácsok a nyugodt nyaraláshoz

Jó tanácsok a nyugodt nyaraláshoz

A rendőrség is készül a nyári szezonra.

Az ország idegenforgalmában jelentős szerep hárul Győr-Moson-Sopron vármegyére. Turisztikai adottságaink sokrétűek, a tájegység természeti és kulturális értékekben is gazdag. Megvannak a klimatikus és termál - gyógyturizmus - lehetőségei. További vonzerőt jelent a zenei életre, a sportra, a tudományos, és kulturális kapcsolatokra építhető turizmus, a vadászati lehetőségek, tavainkon és folyóinkon a horgászat, valamint térségünkben jelen van a bevásárló turizmus is. Erre tekintettel a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság minden évben nagy figyelmet fordít az itt nyaralók biztonságára, és arra, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy bűncselekmények miatti áldozattá válásukat megelőzze.

Azonban az is fontos, hogy amikor mi utazunk el nyaralni, akkor is a lehető legnagyobb biztonságban tudhassuk szeretteinket és értékeinket. Hogy ez így legyen, a rendőrség megfogalmazott néhány megszívlelendő jó tanácsot.

- A tolvajok kedvenc nyári vadászterülete a vízpartok, strandok, uszodák környéke. A tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről és a kijárat felé indul vele. A strandlopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak az áldozatoknak. Ezek a bosszantó esetek könnyedén elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel.

- A legjobb védekezés a megelőzés. Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk. A parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéket, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el. A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat hagyjuk otthon.

- Regisztráltassák kétkerekű járgányaikat a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár regisztráció meghirdetett időpontjain. A regisztrált járművek eltulajdonítása esetén a sértett valamennyi lényeges adatot gyorsan át tud adni a nyomozó hatóságnak a körözés elrendeléséhez, illetve a hatóságok is könnyebben azonosítani tudják a lopott biciklik gazdáit. Használt kerékpár vásárlása esetén pedig a leendő tulajdonosok rendelkezésére áll egy nyilvántartás, amiben ellenőrizni tudják az „áru” eredetét.

- Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt! Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!

- Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül! A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!

- Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Címkék: biztonság, nyár, nyaralás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei