Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2017. Január 30. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: Korlátolt Felelősségű Társulat

Jobaházi amatőr színjátszók a Nemzeti Színház színpadán

Jobaházi amatőr színjátszók a Nemzeti Színház színpadán

A társulat a Nemzeti Színház előtt.

Októberi cikkünkben megírtuk, hogy új darabbal és nagy tervekkel vágtak neki 2016 második félévének a jobaházi amatőr színjátszók. A nyári szünetben a Pajtaszínház 2 elnevezésű országos pályázatra adták be jelentkezésüket. A Nemzeti Művelődési Intézet augusztusban végül őket választotta ki a programban Győr-Moson-Sopron megye képviseletére. A Magyar Teatrumi Társaság pedig a Győri Nemzeti Színház rendezőjét, Kszel Attilát kérte fel a darab rendezői/mentori feladatainak ellátására. Vele szeptember közepétől dolgoznak Kiss Csaba Skandináv Lottó című színdarabján. Decemberben a jobaházi közönségnek mutatták be a darabot, január 28-án szombaton pedig elérkezett a nagy nap! Facebook oldalukon így számoltak be az örök élményt jelentő estéről:

Tegnap este véget ért egy tavaly szeptember óta tartó kaland Budapesten a Nemzeti Színház színpadán, a II. Pajtaszínházi Szemlén, ahol telt ház előtt játszhattunk a Gobbi Hilda Színpadon.
A záróünnepségen átnyújtott emléklapra ezt írták:
"Megkapó, tanulságos történet emberségről, az emberi természetről. Remek szöveg, remek dialógusok, pontos színészi játékkal kiegészítve. Érezhetően odafigyeltek a helyes beszédtechnikára, így a nézőtéren az utolsó sorban is érthető volt minden szó. Különösen találóan volt válogatva a zene és az effektek (Köszi mindent Böröczki Ádám). Szerethető emberek, nem mindennapi történet. Köszönjük! Hasonló remek előadásokat kívánunk a jövőben is!"
Mi pedig köszönjük mindenkinek, aki ebben a pár hónapban segítette a munkánkat és velünk tartott ezen az élményekkel teli úton.

Gratulálunk a társulat minden tagjának!

További képek a társulat facebook oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 16:00, hétfő | Helyi

Égő autók, villámcsapástól kigyulladt ház, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

A 26. héten történt

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Július 04. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Július 03. 09:44, vasárnap | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végeznek Kónyban és Enesén

Csökkenhet a nyomás. elszíneződhet a víz átmeneti idóre.