Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2023. Január 04. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Kóny Önkormányzat

Bírósági keresetet nyújtott be Kóny Önkormányzata a sertéstelep bűze ügyében

Bírósági keresetet nyújtott be Kóny Önkormányzata a sertéstelep bűze ügyében

600 aláírást gyűjtöttek össze.

Évtizedes probléma Kónyban a Kiserdei Sertéstelepről a falu felé áradó bűz. Mivel a térségünkben az uralkodó szélirány az északi, északnyugati, az ilyen szél pont a falu felé viszi a szagot. Rendszeresek a lakossági panaszok, az önkormányzat vezetése többször is fordult panasszal a kormányhivatalhoz, de ők mindig azt válaszolták, hogy nincs semmi probléma. A bűz a cég általános működése közben is sokszor eléri a falut, de néha nyáron, mikor a hígtrágyát kiszórják a földekre, még elviselhetetlenebb. A kormányhivatal által lesöpört legutóbbi nyári panaszuk után új eszközhöz folyamodtak. Aláírásokat kezdtek gyűjteni.

- Az elmúlt időszakban nagyon fontos esemény volt a Kiserdei Sertésteleppel kapcsolatos sikeres aláírásgyűjtés.- mondta Aller Imre Kóny polgármestere. A mindannyiunk életét megkeserítő ügyben nagy örömömre sokan aktivizálták magukat, és 600 aláírást sikerült összegyűjteni. Itt külön is szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítettek az aláírások gyűjtésében, és azoknak is, akik aláírásukkal támogatták mindannyiunk közös ügyét.

- Azt azért csendben megjegyezném,- folytatta a polgármester, hogy akiknek a 2014-es és 2019-es önkormányzati választás előtt leginkább „csípte” az orrát a Sertéstelep szaga, aminek több helyen, nem is mindig kulturált hangnemben adtak hangot, azoknak 2022-re valami probléma történhetett a szaglásukkal, mert nemhogy a gyűjtésben nem jeleskedtek, de még csak aláírásukkal sem támogatták kezdeményezésünket. Nélkülük is jelentős mennyiségű aláírás gyűlt össze. A sertéstelep ügyében a jogi eljárást megindítottuk, benyújtottuk a keresetünket a Csornai Járásbíróságon. Minden lépcsőfokot végig kell járnunk, és végig is fogunk járni egészen addig, míg a probléma meg nem szűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 13:00, kedd | Helyi

Rábacsanaki fiatalok elloptak egy fűnyírótraktort, ami aztán eladásra felkerült az internetre

A csornai nyomozók elfogták a többszörös betöréses lopás elkövetésével gyanúsítható fiatalokat.

2023. Március 21. 09:00, kedd | Helyi

Az ötéves kisfiút különleges ajándékkal lepték meg rendőrök

Meglepetés a szülinapi zsúron.

2023. Március 20. 16:00, hétfő | Helyi

Több mint tizenkét órán át küzdöttek az égő nádassal a tűzoltók

A 11. héten történt.

2023. Március 20. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.