Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2016. December 19. 07:48, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Mintegy 261 millió forint gyűlt össze

Jónak lenni jó! - Mintegy 261 millió forint gyűlt össze

Mintegy 261 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában, amely a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatta.

A svájci református egyházak segélyszervezete (HEKS) 31 millió forinttal, a Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forinttal járult hozzá a jótékonysági kampányhoz - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője vasárnap az MTI-nek.

Egy magánszemély 70 millió forintot érő Pest megyei kúriát ajánlott fel a szeretetszolgálatnak, a Fővárosi Nagycirkusz 104 ezer forintot gyűjtött, továbbá minden ötödik adományozónak ingyen cirkuszjegyet biztosított. Bekapcsolódott a jótékonysági akcióba a külföldön élő magyarság is, adományok érkeztek többek között Svájcból, New York-ból és Los Angelesből is.
A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázája 1,5 millió, Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátja 800 ezer, a Forma 1-es dedikált zászló 600 ezer forintért kelt el.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a műsorban kiemelte: a 21. században szükség van kapaszkodókra, az egyházak közéleti szerepére. A református egyház iskolákat, kórházakat működtet, karitatív tevékenységet végez, közösséget épít. "Ha a közmédia ehhez a misszióhoz picit hozzá tudott járulni, akkor már nem dolgoztunk hiába" - mutatott rá.

A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon még több tárgy megvásárolható fix áron december 31-ig, így egyebek mellett Dzsudzsák Balázs dedikált meze, rézkarc és rézmetszet a Tiszántúli Református Egyházkerület és Református Kollégium Gyűjteményeiből, Dani Gyöngyi paralimpikon vívó mellvédje, Udvaros Dorottya dedikált lemezei, Baji Balázs gátfutó dedikált versenycipője, a magyar férfi kosárlabda válogatott játékosai által dedikált kosárlabda, a magyar női kosárlabda válogatott játékosai által dedikált mez, Pege Aladár 1982-es dedikált bakelit lemeze, sakktábla Lékó Péter és Vlagyimir Kramnyik dedikálásával, Gyurta Gergely dedikált nemzeti pólója és Gyurta Dániel dedikált érme.

A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: