Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 27. 17:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Jövő héten már oltásra hívják az eddig regisztrált pedagógusokat

Jövő héten már oltásra hívják az eddig regisztrált pedagógusokat

Jövő héten már oltásra hívják az eddig regisztrált, óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban dolgozó pedagógusokat - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Felidézték: a kormány úgy döntött, az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába.

Hozzátették: az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport döntése szerint közülük első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben - tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban - dolgozó pedagógusok oltása történhet meg már a jövő héten.

A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérik, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Ha ezt megteszik, az ő oltásukra is sor kerülhet a húsvétot követő héten - írta a kormányzati oldal.

Azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat, akik március 24-ig már regisztráltak, a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon SMS-ben fogják behívni az oltásra. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén (csütörtökön), 2-án (pénteken) és 3-án (szombaton) történik meg a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltóponton.

Tudatták azt is, hogy március 24-ig a mintegy 180 ezer köznevelésben dolgozó pedagógusból 102 ezer regisztrált védőoltásra, és 20 ezer már meg is kapta a védőoltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer regisztrált behívására kerül sor - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint azok a pedagógusok, akik az SMS-ben küldött oltási időpontra nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal tudnak sorra kerülni.

A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat országos oltási munkacsoport fogja átirányítani a kórházi oltópontokra - írták.



Közölték azt is, a kampányszerű oltás második körében a március 24-ig már regisztrált bölcsődei dolgozók, a szakképzésben dolgozók, az egyéb iskolai dolgozók, valamint mindazon oktatásban dolgozók kerülhetnek sorra, akik március 24-ig még nem regisztráltak, de március 29. éjfélig megteszik a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Ha ezt megteszik, akkor oltásukra már a húsvét utáni héten sor kerülhet szintén a kórházi oltópontokon - írták.

A kormányzati oldalon azt kérték, a regisztrálók fokozottan figyeljenek a kért adatok pontos és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén tudják a regisztrációját érvényesíteni és az oltandókat SMS-ben értesíteni. Az oltás helyszíne a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

A regisztrációra történő felhívást az óvodai, általános iskolai, gimnáziumi, továbbá a szakképző intézmények pedagógusai a KIR és a KRÉTA rendszeren keresztül is megkapják. Miután a bölcsődék és óvodák önkormányzati fenntartásban vannak, a fenntartó önkormányzatokat kérik, hogy ösztönözzék dolgozóikat a regisztrációra.

A kormány döntése alapján több mint 180 ezer köznevelésben dolgozó, 30 ezer középfokú szakképző intézményben dolgozó és 13 ezer bölcsődei dolgozó jogosult a pedagógusok kampányszerű oltására. Az oltás ezúttal is önkéntes és ingyenes, és az országban éppen rendelkezésre álló vakcinával történik - emelték ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt