Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 13. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Orbán Viktor zsarolásnak tartaná, ha az Európai Unió politikai feltételeket támasztana a Valutaalappal való megállapodás ügyében Magyarországgal szemben.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt mondta, az IMF-nek nincs olyan feltétele, amely ne pénzügyi jellegű lenne.

Orbán Viktor beszélt a tranzakciós adóról is, mint mondta, annak mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Viszont közölte azt is, hogy még nincs döntés az adóról. Jelezte továbbá, hogy év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen szerinte most nincs. A járulék viszont 2013-tól megjelenhet a költségvetési bevételek között.

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag megerősítette az origo értesüléseit, amely szerint 2013-tól forgalmi adó jellegű elvonás terhelné a pénzügyi műveleteket. A miniszterelnök az államfőjelölésről is beszélt, szerinte a sajtóban megjelent nevekhez képest várhatóan semmilyen meglepetés nem lesz a köztársasági elnökjelölt személyével kapcsolatban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 17:02, csütörtök | Belföld

Fegyveres bűnözőre csapott le a TEK a fővárosban

Éles lőfegyvereket is lefoglaltak az erzsébetvárosi rendőrök egy VII. kerületi lakásban egy fiatalembertől, aki a gyanú szerint fenyegette és bántalmazta prostituáltként dolgozó volt barátnőjét, keresetét pedig elvette.

2022. Május 19. 16:01, csütörtök | Belföld

Hotelszéfet fosztott ki egy karbantartó Budapesten

Kifosztott egy hotelszéfet egy karbantartó Budapesten, a belvárosi szálloda alkalmazottja a gyanú szerint mintegy 11 millió forint értékű pénzt lopott el egy vendégtől

2022. Május 19. 14:59, csütörtök | Belföld

Bakondi: a migráció továbbra is kihívást jelent

A migráció a következő években is biztonsági kihívást fog jelenteni - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 csatornán.

2022. Május 19. 12:02, csütörtök | Belföld

Kocsit akart lopni, késelés lett az álvásárlásból

Jármű önkényes elvételének indult, emberölés kísérleteként zárult az a büntetőeljárás, amelyet most fejeztek be a Pest megyei vizsgálók.