Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2012. Április 13. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Orbán Viktor zsarolásnak tartaná, ha az Európai Unió politikai feltételeket támasztana a Valutaalappal való megállapodás ügyében Magyarországgal szemben.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt mondta, az IMF-nek nincs olyan feltétele, amely ne pénzügyi jellegű lenne.

Orbán Viktor beszélt a tranzakciós adóról is, mint mondta, annak mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Viszont közölte azt is, hogy még nincs döntés az adóról. Jelezte továbbá, hogy év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen szerinte most nincs. A járulék viszont 2013-tól megjelenhet a költségvetési bevételek között.

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag megerősítette az origo értesüléseit, amely szerint 2013-tól forgalmi adó jellegű elvonás terhelné a pénzügyi műveleteket. A miniszterelnök az államfőjelölésről is beszélt, szerinte a sajtóban megjelent nevekhez képest várhatóan semmilyen meglepetés nem lesz a köztársasági elnökjelölt személyével kapcsolatban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 13:00, szombat | Belföld

Magyarországon közel 300 ezer méhcsalád pusztul el minden télen

Mit tehet egy átlagos ember a méhek védelme érdekében?

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 03. 11:08, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren!

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.