Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 28. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jövőre még több benzinkúton lesznek elérhetők a kutyachip-leolvasók

Jövőre még több benzinkúton lesznek elérhetők a kutyachip-leolvasók

Jövő év első felében bővül a hálózat, országszerte már 150 MOL töltőállomáson lesz ingyenes mikrochip-leolvasó, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Szilveszterkor a petárdázás és a tűzijátékok miatt több ezer rémült kutya kóborol az utakon - hívják fel a figyelmet a közleményben. Tavaly szilveszterkor éjszaka összesen 58, míg év közben több mint ezer elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira azonosítani - írják.

A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így gyorsan visszakerült a gazdájához.

A közleményben felidézték, hogy a MOL 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Azóta több ezer elkóborolt kutyának próbáltak segíteni a MOL-kutakon, az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető az alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a MOL töltőállomás-keresőn.

A szilveszteri ünneplés ártalmas mellékhatásaira egy kisfilm is felhívja a figyelmet a Youtube videomegosztó portálon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.