Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Március 27. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Józan Húsvét a megyénkben is

Józan Húsvét a megyénkben is

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ebben az évben is - 2013. március 25. és április 01. között.

Az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája, melyet az uniós terminológia úgy említ, mint "a közutak második legfőbb gyilkosa". Az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez a közlekedésbiztonsági intézkedések sorában.

Húsvétkor valósággal útra kel az ország, s néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő.A közúti forgalom jelentős megnövekedése már fokozott odafigyelést igényel, melyhez hozzájárul a húsvéti ünnepek sajnálatos velejárója, az ittas járművezetések magas száma.

A tradicionális locsolkodás hatása a közúti közlekedésre is kiterjed. Ilyenkor az átlagosnál is több azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik felelőtlenségből, vagy tévhitből szeszesital fogyasztást követően ülnek a kormány mögé.

A rendőrség kéri, hogy a gyermekeket és az autóval, valamint kerékpárral érkezőket ne kínálják alkohollal! Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, s szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban!
Egy józan gondolattal sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélheti meg magát az, aki úgy dönt, hogy betartja a szabályokat, vezetés előtt és közben nem fogyaszt alkoholt.

A csoportok részére jó megoldásként ajánljuk, hogy jelöljenek ki maguk közül egy olyan járművezetőt, aki nem fogyaszt alkoholt, s épségben szállítja az adott helyszínekre, majd azt követően haza a társaság tagjait.

A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén kérjük, legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre! A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, egy nyomon haladó járműveket!

A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot) visel.

Csodálatos húsvéti ajándék a kerékpár, de a kötelező felszerelések beszerzéséről se feledkezzünk meg! Hasznos ajándék lehet a kerékpáros védő- és láthatóságot szolgáló felszerelések mellett a fejvédő sisak.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.