Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2012. Július 08. 12:42, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Újra pályán az öreg-öregfiúk

Újra pályán az öreg-öregfiúk

A Szil Törekvés SE 75 éves jubileuma alkalmából öt éve került sor az első öreg-öregfiúk mérkőzésre Szilban. Ezt a meghívást viszonozta a Szany SE, melyet a meghívottak nagy örömmel fogadtak el.

A régi idők játékosaitól megszokott komolysággal és pontossággal valamennyi meghívott időben jelent meg a szanyi sporttelepen.

Rekkenő hőségben került sor a mérkőzésre, melyen a tervezett mozdulatot nem mindig sikerült végrehajtani, de az akarat töretlen maradt.

A mérkőzés eredménye Szany (vegyes csapat)-Szil 2:0 (2:0).
Góllövők: Balázs József és Németh László.

A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, de végül is Szany vegyes csapata a hosszabb kispadjának köszönhetően maga javára tudta fordítani a mérkőzést. A mérkőzés érdekessége volt, hogy mindkét csapatban több testvérpár focizott. A Szilban Galumba Lajos és Galumba István, Budai László és Budai Gyula, míg Szany csapatában Tóth Ferenc és Tóth Imre, valamint Németh Szaniszló, Németh István és Németh László.

A mérkőzés végén Tóth Imre nagy szeretettel köszöntötte a megjelenteket. Mindenkinek megköszönte, hogy elfogadták a meghívást. Jó volt újra a régi futballbarátok társaságában focizni. A harmadik félidő pedig a visszaemlékezésekről, a barátság ápolásáról szólt.Megköszönte a Szany SE. támogatását, mellyel a mérkőzés létrejöttéhez biztosították a feltételeket.
Ugyancsak megköszönte Németh Gergely polgármester segítségét, aki vadász elnöki minőségében elősegítette a résztvevők megvendégelését a vadhús biztosításával.
Majd a jelenlévők köszöntése után Tóth Imre meglepetése következett. Nagyrabecsülése, köszönete és tisztelete jeléül megajándékozta a jelenlévőket az általa szerkesztett és előhívatott fényképpel, melyen Buzánszky Jenő, az Aranycsapat még élő legendája, az öt évvel ezelőtti közös fénykép található az alábbi szöveggel: "Szeretettel köszöntöm az öreg-öregfiúk mérkőzés résztevőit" A kihagyott fehér csíkon pedig szerepel az Aranycsapat tagjának aláírása. A résztvevők e kedves figyelmességet nagy örömmel fogadták el.
Ezek után többen kértek szót. Szabó István és Szíjj Dezső nagy büszkeséggel tájékoztatták a jelenlévőket, hogy községükben is megvalósult az új öltöző építése. Javasolták, hogy a rendezvényt, mely a jelenlévők megnyilvánulásai alapján nagyon jól sikerült, évente kellene megrendezni különböző helyszíneken, így Vágon, Rábaszentandráson, Szilban és Szanyban éves rendszerességgel.
Az ötletet és annak megvalósítását a sziliak, Domonkos Zsolt sportköri elnök, Németh Péter és Kovács László is, valamint az összes résztvevő messzemenőkig támogatta.
Ezek után került sor a harmadik félidőre, ahol a két szakácsspecialista – Varga József és Funtek László – által elkészített szarvas pörkölt elfogyasztására, poharazgatásra és hosszantartó elbeszélgetésekre, mulatozásra került sor.
A találkozó nagyon nagy élmény volt minden résztvevő számára. Az 55-70 feletti éveikben járó volt LABDARÚGÓK igazai sportemberként pontosságról, fegyelmezettségből, sportszerűségből, sportszeretetből, barátságból ismét jelesre vizsgáztak és méltán lehetnek a mai labdarúgóknak a példaképei.

Tóth Imreszervező

Címkék: öregfiúk, foci, szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 16:04, vasárnap | Helyi

Sok kárt okozott a szombati szélvihar

Szombaton hajnalban adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást Győr-Moson-Sopron vármegyére.

2023. Február 05. 10:00, vasárnap | Helyi

A csornai rendőrök befejezték a kónyi kamionbaleset vizsgálatát

Ittas volt az 56 éves sofőr.

2023. Február 04. 10:00, szombat | Helyi

Március 1-től teljesen átalakítják a háziorvosi ügyeleti rendszert a megyénkben

Megyénk háziorvosait már tájékoztatták a várható változásokról.

2023. Február 03. 16:00, péntek | Helyi

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható szélviharok miatt

A későbbiekben piros vészjelzés kiadása sem kizárható.