Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 31. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Júniustól újra szolgálatba áll a Teréz körúti robbantásban megsérült járőrpáros

Júniustól újra szolgálatba áll a Teréz körúti robbantásban megsérült járőrpáros

Júniustól újra szolgálatba áll a tavaly őszi Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr - közölte a rendőrség kedd este a honlapján.

Nyolc hónappal a merénylet után egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a Teréz körúti robbantásban - emelték ki -, és csütörtöktől folytatják munkájukat.

A police.hu oldalon A hősök visszatértek címmel közlik a Zsaru Magazin által a két törzsőrmesterrel, Andirkó Szabinával és Vantara Lászlóval készített fényképes interjút. Azt írták: a járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek, de "dolgozni akarnak".

A magazinnak a két rendőr úgy nyilatkozott: "soha, egyetlen pillanatra sem" tántorította el őket hivatásuktól az, ami 2016. szeptember 24-én, 22 óra 36 perc, 18 másodperckor történt, de "érzéseikről, emlékeikről kizárólag a Zsaru Magazinnak beszéltek, többé nem kívánnak nyilatkozni".

A cikkben felidézték: egyelőre még nem tisztázott, miért robbantott a fel saját készítésű szögbombáját a 23 éves keszthelyi P. László a Teréz körút 4. alatti kapualjban, amikor két szolgálatban levő rendőr haladt el a járdán.

A férfit 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el, azóta is előzetes letartóztatásban van. A Központi Nyomozó Főügyészség "előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntetté¬nek megalapozott gyanúja miatt" indított ellene eljárást.

Az interjúban megjegyezték: "nem a merénylőn múlott, hogy a két zsaru életben maradt, és nem volt több áldozat".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.