Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 06. 07:44, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Ők elhozzák a földi poklot - VIDEÓ

Ők elhozzák a földi poklot - VIDEÓ

A Today is The Day 2011-es lemeze méltó folytatása a már nagyon régen megkezdett munkának. Akinek reggel nincs energiája elindulni otthonról, füleljen bele; olyan adrenalinfröccsöt kap, hogy repetáért könyörög majd.

Mostanában épp eleget kesergek, hogy kevés igazán jó lemez jön ki (itt annyi megszorítást tennék: természetesen ami nekem nem tetszik, másnak még lehet gyönyörfakasztó), erre tessék itt a Today is The Day kilencszámos, pusztító lemeze. A Pain is a Warning lemez annyira nyomasztó és fekete, amihez hasonlót számomra csak a Neurosis Souls At Zero-ja tudott előidézni.

A Today is The Day-ről annyit kell tudni, hogy a kilencvenes évek elején indultak, kilenc lemezt tettek le az asztalra, amely, remélem még sokáig állja a káosz és a pokoli zaj okozta terhelést. No igen: Steve Austin és két zenésztársa olyan „egyszerű” zenét tol az arcunkba, aminek megemésztése közelít egy kettőszáz-ötvenedik fokú egyenlet feldolgozásával együtt járó munkához. Viszont megérti eltökölni vele. Viszont ezt csak azoknak sikerülhet, akik ismerik a korábbi lemezeket és kellően nyitottak erre a speciális orgiára. Széplelkűeknek, finnyás sznoboknak nem ajánlott.

Vannak zenekarok, aki örökösen azon agyalnak, mivel tudnák feldobni a show-t; erre főleg akkor van szükség, ha még ők maguk is tisztában vannak azzal, hogy semmit sem ér, amit csinálnak. Ez a háromtagú formáció viszont nem szorul rá semmilyen trükkre. Oly mértékű natúr energiát képesek felszabadítani – és ami fontosabb: átadni is – ami csak kevesek kiváltásága. Talán csak a Neurosis és az Isis – magyarok közül a Dawncore-t említeném – képes kioltani a Napot , ha csak percekre is.

Ajánlom a Temple of the Morning Star (1997) és az In the Eyes of God (1999) című mesterműveket, ezek a fiúk sosem tévedtek még. Így van ez a 2011-es lemezzel is. Az Expectations Exceed Reality olyan sunyi módon kezd el zúzni, majd ölni, amire az óvatlanabb hallgató nem is tud felkészülni. Viszont azonnal a mély vízben vagyunk: energia, káosz, madness. A sorrend tetszés szerint változtatható. Felesleges minden nótán végigmenni; amit hallunk, az a hangszerek fölötti magabiztos uralom, a zene segítségével történő lecsupaszítása annak, amit embernek hiszünk.

A lemez közel van ahhoz, amit tökéletesnek nevezünk. Nagy szerencsénkre, amúgy semmi sem lehet az. Mindenesetre élvezettel figyelhetjük az arra való törekvést.

(Today is the Day: Pain is a Warning, 2011)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára