Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 23. 20:40, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Kaltenbach Jenő az országjárás tapasztalatairól és az ellenzéki együttműködésről

Kaltenbach Jenő az országjárás tapasztalatairól és az ellenzéki együttműködésről

Csornára ért az Együtt 2014 országjáró körútja.

Az Együtt 2014 politikusai járják Magyarországot, találkoznak, beszélgetnek az emberekkel, kitelepüléseket, fórumokat tartanak. Ma délután Csornára érkezett az országjárás, Kaltenbach Jenő az Együtt 2014 – PM pártszövetség politikusa tartott kitelepülést a szervezet helyi képviselőivel. A program után rövid interjút készítettünk Kaltenbach Jenővel.

- Mi a célja a pártszövetségnek az országjárással, és mik a különböző helyszíneken szerzett tapasztalataik?

- Több célja van. Elsődlegesen az, hogy megismertessük az emberekkel, miért is jött létre ez a pártszövetség. Jól tudjuk, hogy a Fidesz rátette a kezét a magyar média túlnyomó részére, így nem is maradt más lehetőségünk, mint közvetlen beszélgetést folytatni az emberekkel. Így viszont a legközvetlenebb kapcsolatba tudunk kerülni a választókkal. A tapasztalataink nagyon jók, akárhova megyünk, nagy az érdeklődés kitelepüléseinken, fórumainkon. Az emberek igénylik, hogy lássanak egy alternatívát, jövőre ne Orbán Viktor és Orbán Viktor között lehessen csak választani.

- A közvéleménykutatások szerint a megkérdezettek többsége elégedetlen a kormánnyal, úgy látja, rossz irányba megy az ország, a kormánypárt mégis biztosan vezeti a kutatásokat. Ön szerint miért?

- A közvéleménykutatások valóban azt mutatják, hogy nagyfokú az elégedetlenség a kormány és a Fidesz teljesítményével szemben. Egyelőre úgy látszik, hogy az emberek nagy része nem látja az egyértelmű és világos alternatívát. Mi ezt szeretnénk megjeleníteni.

- Ezt az alternatívát önállóan, vagy együttműködésben kívánják megjeleníteni?

- Mi realisták vagyunk, és tudjuk azt, hogy általános ellenzéki összefogásra van szükség, amibe természetesen nem értjük bele a Jobbikot. A Fidesz úgy alakította a választási szabályokat, hogy erősen felé lejtsen a pálya, minden szabály az ő győzelmüket segítse. Azért tették ezt, hogy akkor is nehéz legyen őket eltávolítani a hatalomból, ha az emberek többsége ezt szeretné. Mindenkire szükség van. Nagyon fontos, hogy jövőre mindenki menjen el szavazni, és jó helyre tegye az x-et az elmúlt három év tapasztalatai alapján, és hogy mi várna rájuk, ha a Fideszt hatalomban tartanák. Van egy formális együttműködési folyamat az MSZP-vel, tárgyalásaink voltak, vannak és lesznek. Azt reméljük, hogy létrejön egy választási szövetség az MSZP-vel. Minden együttműködést meg kell kötni, amelyik növeli az ellenzéki szavazatok számát.

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!