Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2018. Október 18. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kampány a háztartási hulladék helyes kezeléséért

Kampány a háztartási hulladék helyes kezeléséért

Zajlik a Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven! kampány Győr-Moson-Sopron megyében

A háztartási hulladék kezelésének problémái és a gyakori szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek, az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. Ezért szeptember közepén útjára indította a „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű közös kampányát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság.

A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven. A katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai az általános iskolákban tartanak szemléltető előadásokat elsősorban a felsős tanulóknak, de lakossági fórumokon is ráirányítják a figyelmet a tüzek megelőzésére, környezetünk és egészségünk védelmére. Amennyiben látogatócsoportok érkeznek a katasztrófavédelmi kirendeltségekre, tűzoltóságokra, vagy valamilyen rendezvényen vesznek részt, ott is elmondják a hasznos információkat. Az elmúlt hetekben többek között a győrújbaráti, a zsirai, a kópházi, a szili, a fertőrákosi, több mosonmagyaróvári és soproni általános iskolában, Osliban, Jánossomorján, Győrújbaráton pedig lakossági fórumokon tartották meg a kirendeltségek előadásukat, melynek során a szelektív hulladékgyűjtésre, a tűzvédelemre, a hulladékok környezetkárosító hatására hívták fel a figyelmet. A kampány zárásaként négy karitatív szervezet közreműködésével negyven füstérzékelőt adnak át rászoruló családok részére, így javítva biztonságukat.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a háztartásban keletkezett hulladékot ne dobják a tűzre, hanem gyűjtsék szelektíven, ezzel is biztosítva az élhető környezet fenntarthatóságát, az így gyűjtött hulladékok újrahasznosítását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 16:00, péntek | Helyi

Október 1-től változik a buszmenetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.

2022. Szeptember 30. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Szeptember 30. 09:00, péntek | Helyi

Bio szerves trágyát értékesít nyílt pályázaton a Fertő-Hanság Nemzeti Park

Ajánlattételi felhívás

2022. Szeptember 29. 16:00, csütörtök | Helyi

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Az elmúlt évek során megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára.