Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2017. Március 24. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Kapcsolat lehet a londoni és a tavalyi brüsszeli terrortámadás között

Kapcsolat lehet a londoni és a tavalyi brüsszeli terrortámadás között

Valamifajta kapcsolat lehet az előző napi londoni merénylet és az egy évvel ezelőtti brüsszeli terrortámadások között

- vélekedett Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztos az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén.
"Nem hiszem, hogy puszta véletlen lenne, hogy ez a támadás a brüsszeli robbantások első évfordulóján történt" - mondta King, arról viszont nem beszélt, van-e erre bármi bizonyíték azon kívül, hogy mindkét merényletet március 22-én követték el.

Az uniós biztos kijelentette, a merénylet "az életmódunk, a közös értékeink" ellen irányult, illetve felhívta rá a figyelmet, hogy a támadás elkövetési módja a korábban Nizzában és Berlinben is látott mintát követi.

"A terrorfenyegetettség továbbra is rendkívül magas Európában" - közölte King. Bár a kockázatot lehetetlen nullára csökkenteni, Európa azonban nem fogja hagyni, hogy a terroristák győzzenek - szögezte le, az uniós tagállami hatóságok közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozva.

A merénylő szerdán London belvárosában először autójával a gyalogosok közé hajtott, majd megpróbált bejutni a parlament épületébe, megölve a kaput őrző járőrök egyikét. Rátámadt egy másik rendőrre is, de ekkor lelőtték. A merényletnek három halálos áldozata és húsznál több sebesültje volt. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Navalnij - Több mint 65 ezren támogatják a hágai orosz nagykövetségnek helyt adó utca elnevezését Alekszej Navalnijról

A hágai orosz nagykövetségnek otthont adó utcát nevezzék el Alekszej Navalnijról, sarkvidéki börtönében a múlt héten tisztázatlan körülmények közt elhunyt orosz ellenzéki politikusról

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő