Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 04. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Castrum SC

Kapuvár Érdemes Sportolója lett Serfőző Hanga Niobé

Kapuvár Érdemes Sportolója lett Serfőző Hanga Niobé

Serfőző Hanga Niobé aGyőri Tánc- és Képzőművészeti Iskola 11. osztályos tanulója. Tanulmányi átlaga a 2022/23-as tanévben: 5. 2006-ban született, 11 éves kora óta karatézik. 12 éves kora óta versenyez. 2. kyu övfokozattal rendelkezik, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Nemzeti Válogatottjának U18-as versenyzője, -65 kg-os női Kumite kategóriában.

Hanga 2017 júliusa óta tagja a Castrumnak. A sport és a harcművészet iránti való elkötelezettségét nem csak a versenyeken, de az egyesület közösségi életében is bizonyítja. Kétszeres Európa bajnok egy olyan versenyszabály rendszerben, ahol az ellenfél kiütése a cél (Knock Down).

A hazai diákolimpiák, és országos bajnokságokon túl legkiemelkedőbb eredményeit a Shinkyokushin Európa Bajnokságon érte el. Kétszer álhatott az Európa Bajnokságok dobogójának legfelső fokán. 2023 júniusában „Magyarország Tehetsége 2022” díjat vehette át Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkártól.

Fiatalabb társai felnéznek rá, idősebb sporttársai tisztelik, elismerik, és egyenragú félként tekintik. A Castrumos Ovikaratésok követik, és isszák minden szavát. Remekül ért a gyerekek nyelvén, sokszor besegít az edzések megtartásában, és idősebb társai is szívesen tanulnak tőle. Remek pedagógiai érzékkel rendelkezik, mely empátiával társul.

Eddigi iskolai tanulmányait mind az általános, mind pedig a középiskolában kitűnő bizonyítvánnyal zárta. Érettségijét követően, felsőfokú tanulmányait táncosként és gyógytornászként tervezi folytatni.

Kitüntetését nemrégiben vette át

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás