Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 16. 10:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Telex

Kapuvári az osztálytársa megölésével fenyegető fiú

Kapuvári az osztálytársa megölésével fenyegető fiú

A bíróság házi őrizetre ítélte, nyomkövetőt kell hordania.

Bilincsben jött, de bilincs nélkül távozott a Győri Járásbíróság épületéből szüleivel és rendőri kísérettel a tizenhat éves kapuvári fiú.- írta meg a Telex a bíróságról helyszíni tudósításában. A fiatalember életveszélyes fenyegetést írt angol nyelven egy szélsőjobboldali csoportba, ez a rendőrség szerint így szólt: „Holnap megölöm az osztálytársam.” Az üzenetet a Terrorelhárítási Központ kiszúrta és jelentette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI).

Bilincsben vitték el Rolandot, akiről az Új Szó Nálunk pénteken megírta, hogy Kapuváron él. Így került szombaton ügye a Győri Járásbíróságra, ahol további sorsáról döntöttek. Látható volt, hogy szülei a legrosszabbra készülnek, hiszen sporttáskában hozták fiuk ruháit.

Bár kiderült: maga az ügyészség sem letartóztatást, hanem bűnügyi felügyeletet indítványozott. A nyomozási bíró így ezzel egyezően döntött: ahogy korábban nevezték a bűnügyi felügyeletnek ezt a formáját, háziőrizetbe kerül Roland, kapuvári otthonát nem hagyhatja el, és elektronikus nyomkövetőt kap.

A bűnügyi felügyeletre a bűnismétlés veszély miatt van szükség, vagyis ez esetben pontosabb a bűn elkövetésének veszélyéről beszélni, mivel Rolandot emberölés előkészületével gyanúsítják. Egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt közösség belső üzenetküldő hálózatára angolul azt írta be, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A csetpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt. A védelem tudomásul vette a döntést, ami így végleges lett. Mindez azt is jelenti, hogy a gyanúsítottat az elme- és pszichológus szakértő is rendes körülmények között vizsgálhatja majd meg, nem szállítják őt a zárt Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A kamasz gyermekükhöz igyekvő szülőket érthető módon megtörte és idegileg rettentően megviselte a család életét felforgató esemény, az anya leplezetlen indulattal reagált a sajtó érdeklődésére. A fiú ügyvédje is azt mondta: nem nyilatkozhat.

Roland arcáról egyébként sem kifelé, sem befelé menet nem lehetett érzelmeket leolvasni. Rémült sem volt, inkább csodálkozó arccal nézett körbe a bíróság udvarán majd a lépcsőházban. Szüleit annál inkább felkavarta a találkozás, mi csak az aulában tartózkodhattunk, de a harmadikról is lehallatszott az édesanyából kitört zokogás.- tudósított a Telex.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban arra hívta fel különösen a fiatalok figyelmét, hogy mind a közösségi térben, mind a különböző chatfórumokon tett bejegyzések következményeket vonnak maguk után. Felelőtlen, meggondolatlan kijelentéseket senki ne tegyen még az online térben sem! Számolni kell azzal, hogy egy esetleg könnyelmű bejegyzésnek is akár büntetőjogi vonzatai lehetnek.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.