Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2018. Május 17. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: KAEG Zrt

Kapuvári erdész nyerte a Kisalföldi Erdőgazdaság háziversenyét

Kapuvári erdész nyerte a Kisalföldi Erdőgazdaság háziversenyét

Ő indulhat az év erdésze címért az országos versenyen.

A 2018. évben a DALERD Zrt. rendezi az Országos Erdészeti Egyesület által évente kiírt, „Az év erdésze” megtisztelő címért folyó nemes versengést. Ezen két fordulós megmérettetésen az erdőgazdálkodásban dolgozó (felsőfokú erdészeti képesítéssel nem rendelkező) erdésztechnikusok vehetnek részt.Az első fordulót az erdőgazdasági részvénytársaságok rendezik, és az egyes helyi versenyek legjobbjai kerülnek a második, országos fordulóba. Itt a magánerdőgazdálkodók kiválóságaival kiegészülve küzdenek a „Év erdésze” címért. A viadal fő célja – a kiíró megfogalmazása és szándéka szerint – az erdész szakma múltban kivívott magas társadalmi elismertségének régi fényéhez segítése, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása és a szakmát művelők közötti barátságok erősítése. Mindezek érdekében nagyon komoly szakmai tudást feltételező versenyprogramot állítanak össze évről évre, hisz az erdészszakma elméleti kérdéseitől a trófeák bírálatáig kell a részvevőknek bizonyítaniuk.

A Kisalföldi Erdőgazdaságban a helyi „válogató” helyszínét idén a jánossomorjai erdészek a hanságnagyerdei erdészházban és a környező erdőkben biztosították 34 erdész számára.

Az immár hagyományosnak mondható verseny szervező házigazdái mindent megtettek a verseny gördülékeny lebonyolításáért; jól előkészített, gondosan megtervezett, jó hangulatú esemény volt.

Pap László, az állami erdőgazdaság vezérigazgató helyettese a háziversenyen legjobb teljesítményt elérők munkáját emlékplakettel és ajándékutalvánnyal köszönte meg.

A helyezettek:

5. Dénes Tibor (Ravazdi Erdészet)

4. Rosta Attila (Kapuvári Erdészet)

3. Nagy János (Kapuvári Erdészet

2. Bári Károly (Jánossomorjai Erdészet)

1. Szukhentrunk Imre (Kapuvári Erdészet)

Tehát az első helyezett, a KAEG Zrt. 2018. Év Erdésze, Szukhentrunk Imre kerületvető erdész lett, aki elnyerte azt is, hogy a KAEG Zrt.-t képviselheti az országos erdészversenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 16:00, kedd | Helyi

A hétvégén Bősárkányban és Enesén is életet mentett a szén-monoxid érzékelő

A biztonság növelése érdekében szaküzletből megbízható szén-monoxid-érzékelő beszerzése javasolt.

2021. Szeptember 28. 13:55, kedd | Helyi

Készenlétbe helyezték a brit hadsereget az üzemanyag-ellátás segítésére

Készenlétbe helyezte a brit kormány a hadsereg üzemanyag-szállító tartálykocsik vezetésére kiképzett tagjait az üzemanyag-kiskereskedelemben támadt súlyos ellátási problémák enyhítésére.

2021. Szeptember 28. 13:00, kedd | Helyi

Családi napot rendeztek a Babóti Sportlőtéren

Régi és új fegyvereket is láthattak a részvevők.

2021. Szeptember 28. 09:00, kedd | Helyi

Az ittas sofőr Rábapatonán nekiütközött egy autónak, majd kocsijával felborult

Az ütközés ereje a parkoló autót egy ingatlan kerítésének lökte.