Városlista
2021. május 17, hétfő - Paszkál

Hírek

2021. Április 13. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapuváron egy családi ház tetőszerkezete égett

Kapuváron egy családi ház tetőszerkezete égett

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzesetek és műszaki mentések során hárman sérültek meg.

Egy családi házhoz épített, tizenkét négyzetméteres tároló égett Mosonszentmiklóson, a Szabadság téren hétfő délután. Az esethez a lébényi hivatásos, valamint a helyi és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat, a tűz nem terjedt át a lakóházra.

Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó szerdán kora reggel Győrben, az Új soron. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Egy szikrázó kéményhez riasztották szerda este a város hivatásos tűzoltóit Győrben a Kisdobos utcában. A tűzoltók a kazánban eloltották a tüzet, valamint eltávolították a kéményből az izzó kormot. A lakó figyelmét felhívták, hogy ne használja a kazánt és a hozzá tartozó füstelvezetőt, amíg azt felül nem vizsgálták.

Az oldalára borult egy személyautó Győrszemerén, a Győri úton, a 83-as főút belterületi szakaszán, pénteken hajnalban. A járműben egy ember utazott, ő ki tudott szállni. A győri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd később visszaállították kerekeire. A sofőrt kórházba szállította a mentőszolgálat.

Pénteken délben kigyulladt egy százhúsz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete Kapuváron, a Bocskai utcában. A tűzhöz a kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral oltották el a lángokat.

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített negyven négyzetméteres melléképület tetőszerkezete szombaton délután Vitnyéden, a Dózsa György utcában. A tűzesethez a kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltókat Écsre a Kálvária utcába riasztották vasárnap délelőtt, ahol egy lakókocsi és egy villanyóra szekrény égett. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 16. 10:00, vasárnap | Helyi

Szupercella robogott át szombaton Kapuváron

Felhőszakadással, jégesővel érkezett a vihar.

2021. Május 15. 10:00, szombat | Helyi

Legkésőbb csütörtök éjfélig lehet módosítani és beadni az szja bevallás tervezeteket

Néhány segítség a bevallás tervezet ellenőrzéséhez, módosításához.

2021. Május 14. 16:00, péntek | Helyi

Hat rábaközi önkéntes mentőszervezet nyert központi pályázati támogatást

Védőruházatra, tűzoltó járművek üzemeltetésére nyertek támogatást.

2021. Május 14. 13:00, péntek | Helyi

Szerszámgépeket lopott egy öntésmajori házból

A kapuvári járőrök három óra alatt elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.