Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 26. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapuváron is találtak ittas sofőrt az ellenőrzést végző rendőrök

Kapuváron is találtak ittas sofőrt az ellenőrzést végző rendőrök

280 ellenőrzésből három lett pozitív.

Az egyenruhások 280 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést vasárnap, amelynek során három járművezetőnél jelzett pozitív értéket a műszer. A kapuvári rendőrök a város belterületén, a Táncsics Mihály utcában ellenőrizték egy személygépkocsi sofőrjét 2021. január 24-én 8 óra 45 perckor. Az ellenőrzés során a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a Kapuvári Rendőrkapitányságra előállították.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.