Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2016. November 30. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Áruhitel, személyi kölcsön vagy hitelkártya igénylésénél is körültekintően kell eljárni, az ügyfélnek a jövedelmi helyzetéhez, a családi költségvetés nagyságához mérten kell a lehetőségek közül választania

- hívta fel a figyelmet a Bankmonitor szakértője az M1 aktuális csatornán a karácsonyi vásárlásokkal kapcsolatban kedden. Szabics Zsolt hozzátette: míg a személyi kölcsön bármire felhasználható, az áruhitel egy adott termékhez, szolgáltatáshoz kötődik.

Az áruhitel-szerződések megkötésénél sok esetben árukapcsolás történik, az ügyfél megkapja például az adott áruház vagy bank hitelkártyáját is - ismertette. A szakember szerint ezeket a hitelkártyákat nem kell feltétlenül aktiválni, és a vásárló akkor kerülheti el a plusz költségeket, ha az áruhitelből csak azt a terméket vásárolja meg, amiért a hitelt felvette.

Az ilyen jellegű hitel választásánál a fogyasztóknak érdemes megnézni, hogy az áruhitelt 0 százalékos teljes hiteldíj-mutató mellett (thm) vehetik-e igénybe - tette hozzá.

Hangsúlyozta: ha az ügyfél 0 százalékos thm-mel rendelkező áruhitelt választ, figyelnie kell a pontos törlesztésre, mert ellenkező esetben extra költségekkel kell számolnia.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.

2022. December 01. 12:00, csütörtök | Belföld

Ízirájder öcsém! Avagy az M1-esen robogózott egy jóember

Aztán fel is ült, hogy a leállósávban veszélyeztesse az életét.

2022. December 01. 09:09, csütörtök | Belföld

Véget érhet a benzinárstop? Tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Ha hétfőn sem indul újra a dunai finomító, szinte borítékolható, hogy a benzinárstop (legalábbis jelenlegi formájában) nem éli meg a karácsonyt - írja a Világgazdaság.